Иван Перчински, секретар на ОИК-Видин коментира, че от 52470 гласоподаватели,

...
Иван Перчински, секретар на ОИК-Видин коментира, че от 52470 гласоподаватели,
Коментари Харесай

Единадесет са кандидатите за кмет на община Видин на днешните местни избори, а претендентите за място в общинския съвет са 279.

Иван Перчински, секретар на ОИК-Видин разяснява, че от 52470 гласоподаватели, към 11ч. са дали своят вот 7576 души, което в процентно отношение е 14,44 %.

Перчински сподели, че има дребни нарушавания, които се ревизират на място.

„ По селата някои от претендентите стоят на площада, което е тяхно право. Не вършат пропаганда, само че се основава напрежение. Има сигнали и за залепени пропагандни материали наоколо до изборната секция, което е обвързване на СИК в деня на избора да бъдат отстранени. Има проблем и с хора, които са заличени от листата за гласоподаване, хора, живяли в чужбина, имат там сегашен адрес и по закон нямат право да гласоподават. Някои от тях споделят, че са живяли 2-3 години във Видин, само че не са се отписали и по закон също нямат право да гласоподават. Ако някой счита, че има това право, може да се обърне към ГРАО, където се издава уверение, с цел да бъдат заличени и включени в листата. ”

Своето право на глас жителите на община Видин могат да упражнят в 129 секции, от които осем са преносими. На територията на крайдунавския град са разкрити 81 секции, от които една е преносима.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР