Иван Пеев е част от творческия и житейския път на

...
Иван Пеев е част от творческия и житейския път на
Коментари Харесай

Скръбна Вест. Почина Големият Български Композитор И Бивш Съпруг На Лили Иванова Иван Пеев

Иван Пеев е част от креативния и житейския път на огромната Лили Иванова, която приживе го разгласи за любовта на живота си. Иван Пеев е създател на редица песни и аранжименти в поп музиката сред които - " Единствена амнистия ", " Бялата птица ", " Животът ". Почивай в мир, Ванко! ", написа телевизионният водещ в обществената мрежа и разгласява фотография на двамата на млади години.Карбовски описа още, " с цел да знаят идващите ":

" Говорих си един път с Ванко Пеев за неща разнообразни от музиката. Той ми сподели тогава: "....радвам се, че ще си отида преди вас... тъй като не желая да пребивавам на тази територия измежду другите племена, всяко от което ще има свои традиции и собствен ефирен канал... ".

В едно от последните си изявленията, откакто навърши 81 години, Пеев разяснява думите на Лили Иванова, че най-вече е обичала него, по този начин:

" Щом го е споделила... С нея се чуваме понякога, поддържаме другарски връзки. Дали ми желае препоръки? Тя към този момент знае премного, няма потребност от моите препоръки. Лили е подобен експерт, че няма потребност от никого. Тя е жертвала всичко в името на това да пее. И е запазила гласа си феноменално ".

" Всички мъже съпоставям с Ванко, той беше благородник ", написа естрадната прима в биографичната си книга " Истината ".

Иван Пеев е роден на 30 април 1937 година в Горна Оряховица. Завършва Българската държавна консерватория в класа по цигулка на професор Владимир Аврамов, цигулар и пианист. Работи като основен експерт в редакция " Забавна музика " на " Балкантон " и като музикален редактор в редакция " Продукция " на направление " Забавна музика " на БНР. Ръководител е на оркестър " 6+1 ", който повече от 10 години съпровожда концертите на Лили Иванова. Автор е и на аранжимента и на една от най-популярните български песни - " Ако си дал " на Емил Димитров.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР