Иван Лендъл е убеден, че Анди Мъри все още може

...
Иван Лендъл е убеден, че Анди Мъри все още може
Коментари Харесай

Лендъл: Не знаех какво да очаквам, но Мъри ме изненада приятно


Иван Лендъл е уверен, че Анди Мъри към момента може да се съревновава с най-хубавите играчи в Тура и че е доста стимулиран още веднъж да работи с британеца. Това ще бъде третият им интервал дружно, като точно под негово управление Мъри реализира най-големите си триумфи – три трофеи от Големия шлем, два златни олимпийски медала и първото място в ранглистата. И двамата обаче осъзнават, че този път задачите пред тях ще бъдат доста по-различни.

„Мъри, сходно на Надал, Федерер и Джокович, изпитва невероятна пристрастеност към тениса. Той е като булдог – постоянно е подготвен да се бори до дъно и да даде безусловно всичко от себе си. През ноември Надал сподели, че не е сигурен дали въобще ще играе още веднъж, а два месеца по-късно завоюва Australian Open. Това са играчи, коти опритежават непоклатима решителност и в случай че си слагат съответна цел, е съвсем невероятно да ги спреш“ – разяснява Лендъл пред The Guardian.

Осемкратният първенец от Големия шлем бе запитан дали е бил сюрпризиран от позвъняването на Мъри, както и дали би се завърнал в Тура за някой различен състезател. След втория си взаимен интервал с британеца Лендъл бе ментор на Александър Зверев, само че това партньорство не бе по никакъв начин ползотворно и двамата се разделиха след по-малко от година.

„От една страна бях сюрпризиран, само че от друга – не толкоз. Анди обаче беше изцяло откровен с мен и ми сподели „Виж, не знам още какъв брой време ми остава и по тази причина желая да се доверя на човек, с който знам какво мога да очаквам“. Не знам какво мислите вие, само че не мен това ми звучи изцяло логично“.

„Колкото до втората част от въпроса ви – зависи за кой състезател става дума. Приех предлагането на Анди, тъй като постигнахме голеи триумфи дружно, а също така се забавлявахме доста отвън корта. В момента той в действителност се нуждае от помощ и аз ще се веселя да я предоставя“ – показа трикратният първенец на Ролан Гарос.

Лендъл и Мъри упражняват дружно от няколко дни, като роденият в Острава някогашен тенисист разкри, че е бил доста прелестно сюрпризиран от равнището на британеца.

„Не знаех какво да чакам, само че Анди несъмнено ме изненада прелестно. Мисля, че от физическа и психическа позиция той е в доста добра положение. Бедрото му основава все по-малко проблеми и това му разрешава да отделя повече внимание на играта си и да търси способи да бъде по-ефективен и непредсказуем на корта. Именно това ще бъде главната ни цел през последния месец“ – приключи носителят на три трофеи от US Open.

Мъри ще пропусна шампионатите на клей и ще се завърне за сезона на трева, който стартира на 6 юни с ATP 250 шампионатите в Щутгарт и Хертогенбош.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР