Иван Ласкин, който тежи дни бере душа във ВМА с

...
Иван Ласкин, който тежи дни бере душа във ВМА с
Коментари Харесай

И бащата на Ласкин прекалявал с алкохола, живял близо 20 години с болен черен дроб

Иван Ласкин, който тежи дни бере душа във ВМА с тежка цироза в последна фаза, е благоразположен към алкохола по завещание, разкриха осведомени пред „ Уикенд ”. Покойният татко на надарения артист – Славчо, също като него имал огромни проблеми с несъразмерната приложимост към спиртните питиета и приживе лежал по лечебни заведения поради черния си дроб. Преди да повреди вътрешните си органи таткото бил кадърен да употребява по два литра концентрат на денонощие. 

Още в края на предишния век черният дроб и бъбреците на Ласкин – старши, почнали да отхвърлят. През 2000 година той даже бил признат по неотложност в „ Пирогов ” и лежал няколко седмици в токсикологията. В здравното заведение му биели специфични инжекции, каквито по това време не се намирали у нас. Лично известният наследник на пациента издействал импорт на медикаментите от чужбина по свои канали – в оня интервал Иван бил на върха на известността си около одеве излъчения сериал „ Дунав мост ” и никой не му отказвал услуга.  „ Актьорът идваше един път на 3-4 дни на рандеву на баща си.

Окуражаваше татко си да се държи, пожелаваше му да се оправи, и след 10-15 минути си тръгваше, тъй като беше свръхангажиран, а и май 

двамата не бяха доста близки

Славчо, горкият, тогава бе жив да го ожалиш. Болният му и раздут черен дроб му създаваше дискомфорт, само че най-вече страдалчество му причиняваха бъбреците. При рецесия клетникът се свиваше в ембрионална поза и виеше ”, споделя човек, делил стая с Ласкин-старши в „ Пирогов ”.
Пред останалите пациенти мъченикът признавал, че е докаран до безпомощно положение поради алкохола. Твърдял, че даже в Русия, където работил в предишното, впечатлявал с уменията си да гълтам големи количества водка. „ Бях млад и доста носех. Като се напиех, изяждах 2-3 горещи чорби, живвах и започвах отново да се сипвам ”, разправял Славчо.

Макар и със съществено повредени бъбреци и черен дроб, бащата на Иван Ласкин съумял да укрепне с помощта на положените медицински грижи. Той доживя до 70-годишна възраст, умря през есента на 2018-а.  При престоя си в „ Пирогов ” Славчо разказвал, че никога 

не е имал неприятно пиене

А
лкохолът единствено го развеселявал, не го превръщал в скандалджия. За разлика от родителя си пък актьорът от хитовия в миналото сериал „ Васко да Гама от село Рупча ” постоянно се замесвал в разгулен екшъни. Под въздействие на концентрата в кръвта му при започване на новия век Иван ступа съдържателя на пазарджишки ресторант, напомнят осведомени. До багра се стигнало, откакто кръчмарят Васил Пеев помолил звездата да облече ризата си – не било обичайно да се стои гол на маса. 

„ Махай се отсам, отпадък! ”, сопнал се подпийналият гений. Тогава Пеев настоял Ласкин да напусне ресторанта му, а вместо послушание получил удар в лицето „ Чувал съм, че е бил и боксьор. Направо ме отхвърли ”, разказваше след това потърпевшият. След случая той заведе дело, само че магистратите оправдаха ВИП душманина му. Темида реши, че 

Ласкин е удрял при самозащита

Преди време Иван насинил пред очевидци и човек на улицата. „ Сбих се с един господин, който се оказа доста приветлив. Тогава обаче ми приличаше на мутра. Излезе от ко¬ла и потегли да ме заплашва. А аз бях с щерка ми. Есте¬ствено се спречкахме. Навярно пострадвам от синдрома „ Шофьор на такси ”. Пък и действи¬телността постоянно ме потиска. Сигурно по тази причина съм толкоз експлозивен ”, откровеничеше кино и театралният любим преди да се появят здравословните му проблеми.  Екранният Васко да Гама нееднократно си е давал сметка, че поради необуздания си темперамент е недолюбван в актьорската колегия. Колеги го считали за фукльо, само че не му пукало. „ Няма да им се извиня¬вам, само че желая да се държа по-внимателно с хората към мен ”, заявявал е той.

Ласкин в никакъв случай не е хранил илюзията, че ще успее да промени радикално нрава си. „ Ако бояди¬саш една зебра в черно, ще стане магаре ”, разсъждаваше той преди заболяването му да го изпрати в дълбока кома.  Страдащият от тежка чернодробна непълнота брачен партньор на Александра Сърчаджиева се прочу още като дете, напомнят осведомени с биографията му. Първата му огромна роля е в упоменатия нагоре сериал 

„ Васко да Гама от село Рупча ”

По това време невръстният артист учел в столичната 7-а гимназия, само че поради фотосите две години и половина съвсем не влизал в клас. 
Съучениците му се настроили против него, тъй като го мислели за надувка. Даскалите пък имали почит от известността му и го толерирали. „ Все отново не ми пишеха шестиците хей по този начин. Завърших с най-ниската тапия от целия випуск. Не че се гордея, само че събрах бал едвам 3,65. Спомням си по какъв начин споделих на учителката по химия, че за мен е по-важно не да запомня валентностите, а индивида, който ме е учил на тях. Мисля, че ме разбра ”, разправял е в изявление 48-годишният все още артист. В 7-а гимназия Ласкин драснал клечката на учебното агиттабло. 
В пъкленото дело му помагал негов съученик. Двамата злосторници се разминали с наказването, тъй като дали образец с Георги Димитров. „ Ние сме почтени наследници на вожда и учителя. Той също е подпалвач ”, оправдали се хулиганите пред управлението на школото.
Артистичната натура на Ласкин избивала преди време и в лирика. Лириката си той посвещавал най-много на даскалиците. 

„ Рандева, сатанил погрешен,
Рандева, тъпанар беден.
Гадина грозна очилата,
с брадавица дебела и космата.
Как ненавиждам твоя диалект смрадлив
и черепът ти противен и плешив ”  

- това написал Иван за една от своите преподавателки.
Заради „ Васко да Гама от село Рупча ” Иван бил на косъм от гибелта още в средата на 80-те години. Една от сцените за сериала трябвало да бъде снимана на дребна канара в морето. Мощна вълна обаче заляла екипа и техниката. Водата провокирала късо съединяване и само 
чудото предпазило невръстния актьор от токов удар.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР