Иван Ласкин е в критично състояние, което не позволява на

...
Иван Ласкин е в критично състояние, което не позволява на
Коментари Харесай

Уикенд: Състоянието на Иван Ласкин става все по-критично! Кожата на актьора е станала тъмносиня и не може да...

Иван Ласкин е в сериозно положение, което не разрешава на лекарите да му създадат трансплантация на черен дроб, заяви " Уикенд ", базирайки се на близки другари на артиста. Подобна интервенция би могла да удължи живота му и да го избави от тъгите, на които е подложен от известно време насам. Той страда от цироза и алкохолен хепатит, като кинаджията с пиперлив език е в финален етап на тежката болест.

``
реклама

Затова през последната година Ласкин непрестанно влиза в болница в тежко положение с кръвоизливи, а лекарите вършат и невъзможното, с цел да го спасят и да го закрепят, доколкото е допустимо. Засега преценката е, че животоспасяваща трансплантация може да се окаже съдбовна за него и е по-разумно да го поддържат на системи и с медикаменти. 

Прогнозите обаче не са оптимистични - черният дроб на актьора бунтовник тотално отказал. Причината за неприятната развръзка е ясна - годините корист с чашката. Цирозата повлече със себе си и проблеми с бъбреците и сърцето, И по този начин около любовта си към алкохола 48-годишният артист се трансформира в цялостна руина. 

Припомняме, че любимецът на генерации киномани Васко да Гама още веднъж постъпи в болница точно на Коледа.   В тежко положение той бе настанен в реанимацията на ВМА. Десетина дни преди този момент е бил на лекуване в " Пирогов ", а по-късно е изписан, като лекарите не можели да създадат нищо повече с изключение на краткотрайно да го закрепят. 

Буквално часове по-късно обаче мъжът на Сърчаджиева отново се е почувствал доста зле и и изпитал пъклен болки. Тогава е бил откаран във ВМА, където лекарите още веднъж се борят за живота му. 

Няколко дни по-късно се появи записка, разлепена на таблото за известия в Народния спектакъл. От нея стана ясно, че артистът се нуждае от кръвопреливане. По-късно се заприказва и за трупен донор, който да подари черен дроб, или част от него, на Ласкин.

И обичаната му Сашка, и околните му другари и сътрудници са изплашени от болнавия му тип. Ласкин безусловно не приличал на човек и бил доста изпит. Единият му крайник е двоен. Нито лекари, нито пациенти разпознавали симпатичното момче от детския сериал „ Васко Да Гама от село Рупча ” – кожата на лицето му е тъмносиня.

През септември и октомври 48-годишният кинаджия лежа в столичната Втора градска болница, където бе нормализиран. След известно време обаче Иван Ласкин още веднъж бе приет в болница. 

Истината е, че неприятното момче на театъра безусловно плюе на напъните на лекарите, защото след всяко излизане от болничното заведение той се прибира у дома и вместо да съблюдава строга диета, се наливал с ракия, уиски, водка и бира. Негови другари останали безусловно шашардисани, че когато преди време го посетили във Втора градска болница артистът колкото да говорел, обаче под завивките кътал патронче с „ огнена вода ”, което надигал понякога.  

„ Иван самичък се унищожава. Защо го прави?! Такава прелестна жена има до себе си. Сашка какво ли не прави за него, с цел да е добре. Работи като луда и го устоя. А в този момент заплаща луди пари и за лечебни заведения и за медикаменти. Иван има и две страхотни дъщери, слънчица, които го обожават. Поне тях да пощади и да живее поради тях ”, недоволстват с право близки сътрудници на кинаджията с изострен език.

Лошото момче на българското кино не крие, че е пияч. 

„ Аз пия доста алкохол. Не съм се издънвал, работя доста, само че съм извънреден алкохолик и пияч ”. С това признание актьорът бунтовник стъписа Мартин Карбовски в изявление още през ноември 2012 година „ Алкохолик значи да си болен. Ще се оправя с този проблем, тъй като съм мощен. Никога не съм предавал нито едно зрелище, постоянно съм бил там. Само аз си знам какво ми е било ”, разкри душата си Ласкин преди шест лета. Но не удържа на обещанието си да се лекува и да спре да пие. Напротив, поради запоите и свадите, които устройваше, както и поради появяването на сцената в пияно положение той бе изхвърлен от Военния спектакъл. И никой режисьор не желаеше да работи с него. Сега обичаните му хора, приятелите и сътрудниците от театъра и киното се молят да се случи знамение и Иван Ласкин да прескочи трапа и този път. Уви, докторите тъмно споделят, че възможностите му не са оптимистични.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР