Иван Кръстев е политолог, основател и председател на Център за

...
Иван Кръстев е политолог, основател и председател на Център за
Коментари Харесай

Политолог : 70% от хората гледат на политиката като зрители

Иван Кръстев е политолог, създател и ръководител на Център за демократични тактики, както и откривател в Института по филантропични и обществени науки във Виена. Книгите му са преведени на над 20 езика, а негови мнения и разбори се разгласяват от издания като " Файненшъл таймс " и " Ню Йорк Таймс ".

Ако преди пет години някой ни беше споделил, че за три години шест пъти ще се явяваме на избори. Четири пъти изобщо няма да изберем държавно управление, а два пъти то няма да просъществува повече от година – това щеше да наподобява като парадокс, разяснява Кръстев по БТВ.

Вече концепцията, че може да има държавно управление с законно болшинство стартира да наподобява като знамение. Това ми се вижда като изключително рисково – че свикваш с всичко, което се случва, уточни политическият анализатор.

По думите му това, което следим в България, стартира да се следи и в други страни в Европейски Съюз и даде образец с Франция.

Появява се едно общество, в което 70% от хората гледат на личната си политика като фенове, разяснява политологът.

Проблемът с фрагментацията е, че има огромно накъсване на политическото пространство – 6-7 партии. Обикновено те са дали обещание на своите гласоподаватели не какво ще създадат, а какво няма да създадат. Изведнъж се чака, че за другите гласуването стартира да губи смисъл, сподели още Иван Кръстев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР