Иван Костов спечели дело срещу Националната агенция по приходите (НАП)

...
Иван Костов спечели дело срещу Националната агенция по приходите (НАП)
Коментари Харесай

Иван Костов осъди НАП

Иван Костов завоюва дело против Националната организация по приходите (НАП) - инспекционен акт, с който някогашният министър председател в началото е махленски за неплатени налози за няколко десетки хиляди лв., е отменен напълно от  Административен съд – София град. 

Преди да завърши на първа инстанция, сагата с данъчните продължава пет години, заяви Медиапул. 

Пълната данъчна проверка на Костов стартира през 2018 година. Проверени са неговите приходи за петгодишен интервал – 2012-2017 година. 

Данъчните не са признали заем на Костов и брачната половинка му към компанията на щерка му Мина Костова, не са взели поради притежавани от него сума преди началото на проверката. Голяма част от спестяванията и вложенията на някогашния министър председател са вкарани в графата необясними доходи, в това число пари на бащата на Костов.

Крайният резултат е, че през 2019 година Национална агенция за приходите желае от някогашния министър председател повече от 31 000 лв. налози и 11 000 лв. лихви. 

През август 2019 година Костов разяснява пред Би Ти Ви:

" Резултатите от тази инспекция досега са неуместни, само че подсказват опция прокуратурата да ги употребява за политически стимулирано произвеждане ".

" След две данъчни проверки, които продължиха 2 – 3 години, екип на Национална агенция за приходите стигна до неуместното изказване, че мои и на брачната половинка ми обилни парични средства не са наши, макар че ние сме заявили тези средства като заеми пред Сметната палата. Те са оповестени на обществеността от медиите и в никакъв случай не са провокирали някакъв проблем ", обясни Костов.

Според него това ще даде опция на прокуратурата да работи " против човек, за който те са уверени, че стои зад " Демократична България " и зад митингите против избирането на господин Гешев за основен прокурор ".

Сега съдът анулира напълно резвизионния акт на Национална агенция за приходите и осъжда данъчните да платят на Костов 1212 лв. разходи по делото. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР