Иван Кондов е новият служебен външен министър С указ на

...
Иван Кондов е новият служебен външен министър С указ на
Коментари Харесай

Радев освободи Николай Милков от поста служебен външен министър, ще става посланик в НАТО

Иван Кондов е новият длъжностен външен министър
С декрет на президента Румен Радев Николай Милков е освободен от поста длъжностен министър на външните работи, написа БНР. Постът му ще поеме Иван Кондов, който досега беше непрекъснат секретар във ведомството. Причина за освобождението на Николай Милков е, че той би трябвало да поеме поста дипломат на България в НАТО.

Постът в Министерство на външните работи се поема от Иван Кондов, който досега беше непрекъснат секретар във ведомството. Това излиза наяве от днешния брой на „ Държавен вестник “.
 Иван Кондов Иван Кондов
За рокадата с поста на Милков се заприказва към края на март. България няма дипломат в Алианса повече от година, откакто предходният Драгомир Заков бе изтеглен, с цел да оглави министерството на защитата на 2-ри март предходната година.

Милков е отпред на външното министерство от август 2022 година. Преди това той беше дипломат във Франция и официално към момента не е освободен от дипломатическия си пост.

Затова в този момент Румен Радев би трябвало да издаде и декрет за освобождението на Милков като дипломат и след това да го назначи на новия пост с ново свое предписание.

Николай Милков работи в Министерство на външните работи от 1997 година Той е бил дипломат в Румъния, Канада, Франция, Монако и общоприет консул в Ню Йорк. В министерството е бил още член на Комисията за експортен надзор и секретар на Междуведомствения комитет за участието на България в НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР