Иван Колев е новият президент на Българската федерация по лека

...
Иван Колев е новият президент на Българската федерация по лека
Коментари Харесай

Избраха кой да замени Добромир Карамаринов начело на БФЛА

Иван Колев е новият президент на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА). Той бе определен от Управителния съвет на федерацията, според устава на организацията.

Колев заменя Добромир Карамаринов, който се отдръпва от поста заради уговорките си като президент на Европейската федерация по лека атлетика.

Карамаринов ще остане в историята на Царицата на спортовете като един от най-успешните ръководители на федерация. Той бе отпред на БФЛА в последните 20 години.

Според устава на централата Иван Колев би трябвало да довърши мандата на Карамаринов, който е до 2025 година, когато ще се организира постоянното Изборно заседание на БФЛА за всички управителни органи.

Колев до неотдавна беше президент на СКЛА Берое - Стара Загора, като под негово управление клубът още веднъж стана един от най-големите в България. С негова помощ и дейна работа в Стара Загора се организираха два Балкански шампионата по лека атлетика за мъже и дами (2013 и 2018 година), две издания на Европейската отборна купа по лека атлетика за мъже и дами (2015 и 2021 година), както и Балканската церемония през 2017-та година. Иван Колев беше член на Управителния съвет на БФЛА, определен единомислещо по време на Общото заседание през предишния месец.

" Благодаря на Управителния съвет на федерацията и на всички клубове за оказаното ми доверие. Благодарност и за цялостната работа на господин Карамаринов. Продължаваме работа със същия екип на федерацията. Предстои ни надграждане във времето. За всеобща наша наслада имаме ужасно надарено потомство, което благодарение на федерацията се надявам да покори международни върхове. С господин Карамаринов като президент на Европейската атлетика моята отговорност е още по-голяма ", съобщи Иван Колев след избора.
 Кениецът Матю Киплагат завоюва 40-то издание на маратона на София
Кениецът Матю Киплагат завоюва 40-то издание на маратона на София

С връх на трасето
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР