Иван Калчев, който вчера бе задъражан за 24 часа в

...
Иван Калчев, който вчера бе задъражан за 24 часа в
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста задържания за блокадата на Околовръстното край прокурорския събор

Иван Калчев, който през вчерашния ден бе задъражан за 24 часа в 6-то РПУ в столицата по тази причина, че опита да спре придвижването на Околовръстния път до резиденция " Бояна ", където се организираше Националната среща на прокурорите с присъединяване на основния прокурор Иван Гешев, е освободен от ареста.

Калчев е протестиращ - от първия ден на блокадата на Орлов мост е на място, той е член на Зелено придвижване, удостовери водачът на придвижването Владислав Панев.

Мъжът бе арестуван от служителите на реда за нарушаване на публичния ред, негов бранител е някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и юрист Минчо Спасов. Той също взе участие в деянията на протестиращите, като спря метрото в един от дните на митингите против държавното управление.

Иван Калчев твърди, че при задържането му против него е упражнена мощ и е засегнат гръкляна му, като за задачата ще извади здравно удостоверение.

Защитникът му Спасов пък е безапелационен, че няма съображение за задържането му, защото в заповедта за арест било посочено, че е попречил работата на държавните органи, учредения обаче за какво и по какъв начин не били посочени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР