Иван Калчев - Глиги, който воюва на страната на Украйна,

...
Иван Калчев - Глиги, който воюва на страната на Украйна,
Коментари Харесай

Нашият боец в Украйна Глиги с апел за помощ

Иван Калчев - Глиги , който води война на страната на Украйна, насочи зов за поддръжка във Facebook. Ето какво написа той:  
Добро ви утро, благи ми читатели! По-наблюдателните измежду вас несъмнено са извлекли информацията от предходната фотография - в отпуска съм, сега пътувам с влака към Одеса, и оттова ще поема към родината. Като се прибера, ще нуждая се от вашата помощ и поддръжка, само че не със сърчица и споделяния, а с финансова помощ.

Както научих тук, бойците и оръжията могат да печелят борби, само че войните се печелят от логистиката. За да може един боец даже единствено да стои на позиция, зад него би трябвало да има съвършено работеща логистична верига.

Освен това - войната е скъпо занятие. Икономиите на запаси са последна грижа, техниката постоянно се постанова да работи до отвод без да има опция да се спре за обслужване, нерядко се постанова да се евакуираш единствено с оръжието и да зарежеш оборудването.

В България ще би трябвало да купим джип и да го напълним с техника (генератор, батерии, инвертори, слънчеви панели, принадлежности, металдетектори, резачка и тн), плюс всякакви дребни джаджи като зарядни и акумулатори, компаси, консумативи като кафе и подправки, и най-после - колкото може да събере гориво. Общо казано - всичко, което ще ни потрябва в идващите месеци и което може да се купи свободно.

В идеалния вид, вместо да купуваме джип от автокъща, търсим кой може да се раздели с возило, за което е несъмнено, че няма да стартира да се чупи от ден 1, и му го плащаме заслужено. Времето е сериозно значимо, отпуската ми е единствено няколко дни, а и за някои неща се разчита да ги донеса колкото може по-рано.

Тук имам 5000 читатели. Ако приблизително всеки съумее да отдели колкото костват 2 бири и едни картофки в заведение, с изключение на джипа и техниката, ще имаме пари и за професионален дрон. Повече детайлности за дрона тук няма да прочетете.

Така че незабавно щом се прибера ще постна спомагателна информация. Дотогава няма смисъл да ме търсите - моят телефон е в София, до мейла си нямам достъп. Сега имате шанса даже с малко подаяние да побутнем салдото на силите на един сектор от фронта.

На всички донори по-късно ще показва доклади за харчовете, както и достъп до извънредни фотоси и видеа по какъв начин се употребява закупената техника. Впрочем, с изключение на една раница, която даде фира при първата ракетна офанзива, за 3 месеца война и 7 местения не съм изгубил даже съчка кибрит.

А това на тази фотография е зарядното, което ни беше дарено за блокадата на Орлов мост. Все по този начин си работи съвършено и в тази война. Не знам кой го беше дарил, само че му благодаря!

 Снимки: фейсбук

.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР