Иван Калчев,доброволец на фронта в Украйна, разказа от първо лице

...
Иван Калчев,доброволец на фронта в Украйна, разказа от първо лице
Коментари Харесай

IT специалистът Иван Калчев, избрал да се бие като доброволец в Украйна

Иван Калчев, доброволец на фронта в Украйна, описа от първо лице в ефира накакво се случва там.

„ Защо вземам участие във войната ли? Защото това е дълг. Може би актуалното общество е не запомнило понятия като дълг, чест, жертвоготовност, храброст. Аз съм редови войник в украинската войска. Плащат ми тъкмо толкоз, колкото на всеки различен украински боец – прехрана плюс добавка по тази причина, че сме на фронта ”, разясни боецът. И добави, че преди да замине за украинската страна не е имал боен опит.

„ Не съм бил и в казарма. За наслада имаше кой да ме приготви професионално. Отидохме трима българи”, сподели още Иван Калчев.

Първата ракета ги атакувала на третия ден след идването му.

„ Удари в прилежаща постройка, незабавно се евакуирахме. Звукът беше като нископрелитащ изтребител. Представите ни за войната, които са построени от филми, са безусловно неверени. Фронтовата линия обгръща нашата артилерия и тази на съперника. Навсякъде в тази зона можеш да умреш”, добави боецът.

До момента от неговия батальон са починали четирима души. „ Двама ги познавах единствено по физиономия, с единия бяхме по-близки. Сутринта преди да го раздра снаряд, пихме кафе дружно. Нормално е човек да се страхува”, сподели още Иван Калчев.

Той дефинира войната като „ конфликт на цивилизации” .

„ Украйна е една прелестна страна. Тя наподобява по-европейски от България прекомерно постоянно . Руските бойци живеят в примитивни условия - без хигиена, полезности, дисциплинираност. Изоставят си позициите при най-малката опасност”, разяснява боецът.

Преди да отиде на фронта, Иван работел като IT експерт и имал личен бизне с. Избрал да замине за Украйна, с цел да се бори за правата и свободата на хората.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР