Иван Иванов отново е председател на КЕВР. Депутатите одобриха предложението

...
Иван Иванов отново е председател на КЕВР. Депутатите одобриха предложението
Коментари Харесай

Депутатите върнаха Иван Иванов като председател на КЕВР

Иван Иванов още веднъж е ръководител на КЕВР. Депутатите утвърдиха предлагането той да продължи да извършва функционалностите на началник на енергийния регулатор до встъпването в служба на нов началник.

Предложението пристигна от „ ИТН ”, само че получи поддръжката на Движение за права и свободи, ГЕРБ, „ Демократична България ” и на част от „ Продължаваме Промяната ”. В гласуването не участваха от Българска социалистическа партия. От общо 142 дали своят вот, „ за ” бяха 132 депутати, двама бяха „ срещу ”, а осем се въздържаха.

„ Няма по какъв начин, отивайки на избори, да оставим КЕВР без ръководител. Това се случва по силата на некомпетентността на ръководещата коалиция и заради неналичието на съдружна просвета на един от сътрудниците ”, уточни Ива Митева от Има Такъв Народ.

„ Няма какво да ни говорите на нас за съдружна просвета. Вие подменихте вота на гласоподавателите и не защитихте това, за което са ви изпратили тук ”, съобщи Николай Ангов от Политическа партия.

„ Вие очевидно не знаете за какво сте в Народното събрание и какво значи Народно заседание ”, му отговори Митева.

В опит за решение на проблема от Движение за права и свободи приканиха за примирение. И за връщането на Иванов отпред на регулатора.

„ Ще помоля групата да гласуваме „ за ”. Ще помоля и „ Промяната ” - продължавате ли я, приключвате ли я, да бъдете един път по този начин повече мъже, в сравнение с би било належащо. Нека всеки един от нас да сведе глава, да натисне зеленото копче и на избори ”, моли Рамадан Аталай.

От Българска социалистическа партия обаче обявиха - няма да поддържат сходно решение. Но признаха: „ Не е належащо да има такова напрежение и то по тематика, която визира всяко българско семейство и стопанската система на страната ”, съобщи Борислав Гуцанов, Българска социалистическа партия.

Така се стигна до ново напрежение. И замяна на политически офанзиви сред спорещите страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР