Иван Иванов, който засенчи Григор Димитров Едно българче не просто

...
Иван Иванов, който засенчи Григор Димитров Едно българче не просто
Коментари Харесай

Българин спечели титлата от Ориндж Боул за първи път в 61-годишната история на тенис турнира

Иван Иванов, който засенчи Григор Димитров

Едно българче не просто потегли по стъпките на Григор Димитров, само че и съумя да го засенчи. Поне в своята възрастова категория. 14-годишният Иван Иванов стана първият представител на страната ни, спечелил купата при юношите до 14 година на шампионата " Ориндж Боул " във Флорида. Надпреварата, която се организира от 61 години, се води импровизирано международно състезание по тенис за гении от 12 до 18 години, предава.

Във финалната Иванов не остави никакви подозрения в превъзходството си и победи с 6:1, 6:3 представителя на домакините Джак Кенеди. Така той победи със седем победи и единствено един изгубен сет. В шест от мачовете си той загуби общо единствено 15 гейма.

В момента Иванов е №2 в ранглистата при юношите до 14 години в Европа, само че се чака напълно скоро да окупира върха. От своя страна Григор доближи до финала на същия шампионат през 2005 година, само че не съумя да го завоюва.

" Разбира се, че съм горделив. Но не е необикновено достижение - въпреки всичко е единствено до 14 години ", непретенциозно разяснява 177-сантиметровият Иван, който впечатлява с мускулестата си физика. От август той е част от академията на Рафаел Надал в Испания.

" Джак Кенеди е в действителност превъзходен тенисист, само че моят жанр е офанзивата. Опитах да се движа по най-хубавия метод, да бъда бърз и мощен и мисля, че се получи ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР