Иван Хаджииванов беше избран за председател на Съвета на Камарата

...
Иван Хаджииванов беше избран за председател на Съвета на Камарата
Коментари Харесай

Иван Хаджииванов е председател на Съвета на Камарата на Частните съдебни изпълнители

Иван Хаджииванов беше определен за ръководител на Съвета на Камарата на Частните правосъдни реализатори, оповестиха от Камарата след нейното съботно годишно отчетно-изборно заседание.

ЧСИ бяха единствената специалност, която през отчетната 2020г. сама изиска от Народното събрание да бъде спряна активността ѝ за 4 месеца, с цел да се пазят животът и здравето на жителите в изискванията на пандемия.

Отчетът за активността на ЧСИ през 2020 година сподели рекордно ниски резултати: осъществените продажби на движими движимости са 460 и 4 700 на недвижими парцели, въводите във притежание са едвам 630, а събраната сума е единствено 655 млн. лева (в предходни години надхвърляше 1 милиарда лева.) Въпреки рекордно ниската събираемост 23 на 100 от всички събрани суми са в интерес на физически лица. Всяка година ЧСИ възвръщат по 150 милиона лв. на жители - пари от неизплатени заплати, издръжки, наеми, невърнати заеми и други суми по контракти, компенсации на потърпевши при ПТП и тежки престъпни закононарушения.

Общото заседание е избрало новите управителни органи на камарата за идващите 3 години. За ръководител на КЧСИ беше определен Иван Хаджииванов с болшинство от 100 гласа от присъствалите ЧСИ. Той е ЧСИ от 2006 година с адвокатска фирма в Русе. Бил е два пъти член на Съвета на камарата и ръководител на Контролния съвет. В предходния мандат беше зам.-председател на Съвета на Камарата.

Основните задания пред новия екип ще бъдат: продължение на процеса на електронизация на правосъдното осъществяване, което ще понижи разноските на страните, посредством реализиране на цялостен електронен достъп до информацията за длъжниците, електронна връзка с институциите и, където е допустимо, със страните по делата, като и посредством въвеждане на оптимално необятен кръг от електронни дейности като запори, възбрани и други; възлагане на нови пълномощия на ЧСИ в сходство с най-хубавите практики в Европа, като доброволното събиране на вземания, доброволни продажби, определяне на обстоятелства, които икономисват време, правосъдни производства и обилни средства на кредиторите и длъжниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР