Иван Гюров зам. кмет по икономически и правни въпроси на

...
Иван Гюров зам. кмет по икономически и правни въпроси на
Коментари Харесай

Иван Гюров: Инвеститори проявяват интерес към община Разлог

Иван Гюров зам. кмет по стопански и правни въпроси на община Разлог:
„Има деклариран инвеститорски интерес към община Разлог“

Отправени са запитвания от представители на компании с друг предмет на активност за закупуване на терени за създаване на индустриални бази, което е извънредно значимо за развиването на локалната стопанска система и обезпечаване на претовареност.
„ Работи се интензивно по избиране на подобаващи терени на територията на общината, за индустриални зони “!

Съвместно с кметовете на обитаеми места се преценят опциите за сходни терени, които да задоволят инвеститорския интерес, защото не е наложително цялата индустриална процедура да е съсредоточена в града. Става въпрос за компании, които са декларирали желание да изградят производства, с висока добавена стойност и предстоящо заплатите на работещите там биха били по-високи от тези, за региона.
Значим индикатор за проявения интерес на представителите на бизнеса, които желаят да построяват произвеждане региона, е и цената на терените за създаване на обектите. Важно е и притежателите да имат поради, цената на терените, които имат, и каква би била тя, в случай че е празен терен, или там има построена индустриална база.
„ Опитваме се да насочваме вложителите към частни терени, само че се работи и по разновидности за четири или пет общински терени, които да бъдат изложени пред тях. “!

Друг стопански план по който се работи сега взаимно с кметовете на обитаеми места в община Разлог е отделяне на терени за създаване на фотоволтаични съоръжения, само че към този момент от частни вложители. Има деклариран интерес, който е още един индикатор за развиване на нашия регион, който не трябва да се подценява.

Успешната реализация на тези два плана изискват и смяна на стратегически документи в общината, какъвто е общия организационен проект на община Разлог, с цел да може да се допусне създаване и работа на такива съоръжения.
„ Динамичните промени в международен мащаб постановат и ние да мислим за смяна в посока, която има интерес за развиване на общината и повече условия за работа и по-добра среда за живот за хората!
Затова е доста значимо да се работи за положителното име на общината, и да не се позволява в преследване на персонален интерес да се унищожава реномето на общината, което се гради с старания и усърдие.

„ Добре е, че имаме деклариран сериозен интерес и ще се спрем на най-хубавия вид за общината, само че с цел да има община Разлог имиджа на работеща община с положителни условия за бизнес, и създаване на сполучливи предприятия би трябвало напъните на всички – общински чиновници, общински съветници и други
Всеки зародил проблем, или въпрос би трябвало да бъде споделян, и да се търси неотложно метод за неговото решение “!

За да се усъвършенства експертната подготвеност, умения и настройка за работа следва отзив на работата чиновниците в общинска администрация Разлог. Всеки, който не желае да усъвършенства равнището си на потенциала си за обслужване на жителите ще бъде освобождаван.
„ Всеки един нов чиновник ще минава през конкурс за назначение.
Ще се търсят хора, които отговорно подхождат към проблемите на хората и съпричастно и с нужната отговорност се отнасят към решаването на всеки един значим въпрос и проблем в общината.
На тези, които работят отдадено и отговорно възнагражденията ще бъдат увеличени, с цел да могат със своята активност! “
„Увеличението на приходите е доста значим индикатор за положителната работа на всеки един чиновник. За да се изисква чудесно свършена работа, хората би трябвало да имат спокойствието и сигурността, че ще се оправят финансово, и нямат терзания да устоят фамилиите си.

„ Като представител на управлението на общината осъзнавам, че е неоспорим факт, че в случай че имаш паника за това, по какъв начин ще покриеш месечните си разноски, мъчно ще се посветиш на работата си, каквато и да е тя – общински чиновник или служащ в частна компания! “
„ Ръководството на общината има ясна цел, за обосноваване на чиновниците, посредством повишение на приходите и почтено възнаграждение за труда на всеки един дипломиран и добре работещ специалист отнасящ се отговорно и съзнателно към своите отговорности в работа на жителите. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР