Иван Гешев трябва да извади всичко, времето му изтича. Ще

...
Иван Гешев трябва да извади всичко, времето му изтича. Ще
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов: Гешев трябва да извади всичко, времето му изтича

" Иван Гешев би трябвало да извади всичко, времето му изтича. Ще е потребно за обществото да го направи, с цел да се види истината. Ако през днешния ден Висш съдебен съвет гласоподава освобождението му и Радев на следващия ден подпише, позицията му като основен прокурор завършва ", сподели юрист Людмил Рангелов в утринния блок на Нова телевизия.

„ Има едно факсимиле, което в тази ситуация ми се коства доста използвано – че магистратите следва да приказват със своите актове, а не със своите обръщения по малкия екран. Ще бъде от огромно значение, в случай че се стигне до гласуването за предварително освобождение, с какъв брой гласа ще бъде признато. По остарелия закон се изискваха 17 гласа, по новия са 13. Приемайки, че решените се вземе с 13 гласа, това може да изправи пред заплаха стабилността на решението. Законът в тази част е нападнат от основния прокурор пред Конституционен съд. Там още не е минало производството по допустимост. Още не е оповестил, че позволява гледането на отправеното искане от основния прокурор. От друга страна президентът може да изчака сред решението на пленума на Висш съдебен съвет и определението по допустимостта. Да речем, че Конституционен съд каже, че ще гледа оспорването, поискано от Гешев, тогава Радев може да се възползва от правото си на отлагагателно несъгласие и да върне на Висш съдебен съвет решението ”, изясни Емил Георгиев от „ Правосъдие за всеки ”.

" Зависи дали президентът ще изчака Конституционен съд, с цел да подпише указа или ще изчака Конституционен съд ", поддържа го и Рангелов.

Според юристите никой не пречи на Гешев да извади информацията, която има и като редови жител, само че това ще е потребно за него от позицията на основен прокурор.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР