Иван Гешев става неприемлив, защото, той един вид е лакмус

...
Иван Гешев става неприемлив, защото, той един вид е лакмус
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Иван Гешев става неприемлив

„ Иван Гешев става недопустим, тъй като, той един тип е лакмус за опцията да открият ГЕРБ и Политическа партия едни колаборационни връзки, които да доведат до по-лесно партниране в държавното управление “, съобщи водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева в предаването „ Тази събота “ по bTV.
„ По-добре Гешев самичък да подаде оставка, в сравнение с да се влиза в грозни процедури “, добави тя.
По думите й настояването на оставката на основния прокурор Иван Гешев от ГЕРБ и Държавно стопанско предприятие  не е катарзис или прояснение, а зацикляне в политическия живот.
„ Да не бързаме да се радваме, тъй като да се желае оставката на основния прокурор от министъра  на държавното управление не е проблем. Надежда Йорданова го направи, само че нямаше доказателства “, напомня тя.
По думите й било значимо пред кой върховен съвет ще се преглежда оставката. В момента сме в остарял правосъден съвет.
Според нея даже в този момент членовете на Висш съдебен съвет от ГЕРБ да поддържат оставката му, се отварял и различен въпрос- кой ще го замести.
Според нея има група във Висш съдебен съвет под цялостен политически надзор, в която е и заместника на Гешев.
„ Това деяние има не толкоз юридическо значение, едвам се втълпи на Гешев, че е самичък, да му предложат нещо, което той бил приел, с цел да не се разисква въпроса “, уточни тя.
По думите й Гешев би трябвало да подаде оставка, а не да бъде отхвърлен.
„ Аз не одобрявам Иван Гешев, като основен прокурор, тъй като е погрешно предопределение на човек готвен за полицай на един пост, който изисква извънредно магистратски качества. Второ – като правист е много подсреден. Трето, тъй като има екшън геройова настройка и държание, което е несъвместимо с поста на основен прокурор. Четвърто, тъй като неговите селекционери бяха кръгът на Пеевски, ГЕРБ, кръгът на „ Библиотекарите “, безапелационна бе Дончева.
По думите й Сарафов бил‚ „ същата история “, като Гешев и било обикновено, че се обърнал против него.
Според нея другият претендент за място на основен прокурор е Ясен Тодоров.
По думите й Гешев няма да има употребява да отвърне на удара с арести – щяло да стане това, което стана с Бойко Борисов.
„ Мария Габриел зависи от кефа на Бойко Борисов. Той с настояването на оставка на основния прокурор желае да примами ПП-ДБ. Той продължава да счита, че обединението с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не е добър ход “, съобщи тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР