Иван Гешев си затваря очите за Пеевски, какво повече ни

...
Иван Гешев си затваря очите за Пеевски, какво повече ни
Коментари Харесай

Христо Иванов: Иван Гешев си затваря очите за Пеевски, какво повече ни трябва

Иван Гешев си затваря очите за Пеевски, какво повече ни би трябвало, с цел да желаяме оставката му, сподели по бТВ водачът на " Да, България " и народен представител от " Демократична България " Христо Иванов. 

Няма по какъв начин всички да схванат, че основният прокурор не е безотговорен, в случай че безконтролният основен перокурор безотговорно си стои на поста. Тази безконтролност преди Гешев беше демонстрирана и от Цацаров, и от Филчев. За да схванат всички, че епохата на безконтролността завършва, някой би трябвало да понесе отговорност. Всички в прокуратурата би трябвало да схванат, че законите би трябвало да се съблюдават, сподели още Иванов.
Христо Иванов: До 2-3 седмици законите за правосъдната промяна ще бъдат придвижени в Народно събрание
Председателят на парламентарната група на “Демократична България ” Христо Иванов съобщи, че чака в идващите 2-3 седмици д...
Прочети повече
Предполагам, че Цацаров научил за идното лишаване на позволява му до секретна информация. Тъй като, за разлика от Гешев, не е лишен от просветеност, е подхванал тази стъпка. Това сподели Иванов във връзка поръчката на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Сотир Цацаров, че ще напусне поста си до 1 март.

Иванов посочи, че не знае съответната причина, поради която е лишен допускът на ръководителя на Цацаров до секретна информация. Отказът бъде тестван абсурда " ЦУМгейт ", абсурдът " Двете каки ", и доста други кавги са допустима причина да му бъде лишен допускът, добави той.

Ако Цацаров и Гешев приказват за напън, тъй като има ясна позиция на болшинството и ясна поръчка от гласоподавателите, това е деформиране на действителността. Цацаров и Гешев имат директна отговорност към това, че правосъдният ни суверенитет в Европейския съюз е подложен на съществено подозрение. Европейските ни сътрудници ни подлагат на критика, а Съединени американски щати постановиха невиждани наказания по закона " Магнистки ", съобщи той.

По думите му главният механизъм за промяна на основния прокурор е Висшият правосъден съвет. Настоящият състав сподели, че не вижда своята роля в друго, с изключение на да бъде мажоретен състав. Смяната на този състав е най-простият метод основният прокурор да бъде освободен. Това може да стане и с конституционни промени.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР