Иван Гешев разговаря с родителите на момичето, загинало в тежка

...
Иван Гешев разговаря с родителите на момичето, загинало в тежка
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата ще направи възможно и невъзможно, за да има справедливост

Иван Гешев беседва с родителите на момичето, починало в тежка злополука в Шумен. Инцидентът стана на 28 септември, където на кръгово кръстовище в града, джип, ръководен от 18-годишен водач, опустоши автомобила на Светомира Станчева.

Полевият тест за опиати, изработен на водача на джипа, директно след злополуката, беше позитивен. Кръвната му проба обаче даде негативни резултати. Освен това малко по-късно на паркинг на Министерство на вътрешните работи изгоря и джипът, който е материално доказателство в тази злополука.  

„ Аз и прокуратурата ще създадем допустимо и невероятно, с цел да има правдивост ", съобщи Гешев пред медиите.

„ Държавата би трябвало да си свърши работата, а прокуратурата е част от страната и ще направи всичко, с цел да има правдивост, освен за злополуките, а и за всевъзможни типове престъпност, които избуяват ”, добави основният прокурор.
 
Относно предлагането за основаването на взаимни екипи от прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи, Гешев съобщи, че подобен модел е работел сполучливо сред 2013 и 2018 година

„ Резултатите не са били може би идеални, само че в случай, че закрихме профилираната прокуратура, това е по-добре, в сравнение с да не създадем нищо ”, сподели Гешев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР