Иван Гешев отговаря на профила, зададен от съсловните организации, е

...
Иван Гешев отговаря на профила, зададен от съсловните организации, е
Коментари Харесай

Даниела Машева от ВСС: Вероятно няма да има друг кандидат за главен прокурор освен Гешев

Иван Гешев дава отговор на профила, заложен от съсловните организации, е главният претекст за издигането му

Зам.-главният прокурор Иван Гешев дава отговор на заложения профил от съсловните организации на прокурорите и следователите за нов основен прокурор. Това съобщи членът на Висшия правосъден съвет (ВСС) Даниела Машева, представяйки пред публицисти номинацията на Гешев. Той бе повдигнат от цялата 11-членна прокурорска гилдия за правоприемник на Сотир Цацаров.

Машева означи, че Гешев е прокурор от системата, има над 20 години стаж като правист и е минал през следствието, районната и градската прокуратура в София, като е управлявал сполучливо и Специализираната прокуратура от 2016 до 2018 година Отчетено бе, че като началник на спецобвинителите Гешев е постигнал положителни резултати против проведената престъпност и корупцията, както отбелязва в отчетите си по мониторинга Брюксел.

Съдебната кадровичка уточни, че Гешев в този момент ловко управлява прокуратурата, защото е доста действен и познава проблемите от вътрешната страна.

Прокурорската гилдия се е срещнала с Гешев във Висш съдебен съвет и са обсъждали дълго кандидатурата му, призна Машева. Тя добави, че евентуално няма да има друга кандидатура в конкуренцията, защото към този момент правосъдният министър Данаил Кирилов заявява, че няма да издига никого.

Въпреки това по график на 25 и 29 юли също ще могат да се вършат номинации за обвинител №1.

За да бъде определен идващ основен прокурор, са нужни най-малко 17 гласа на 25-членния състав на Висш съдебен съвет. Изборът е плануван за 24 октомври. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР