Иван Гешев обсъди противодействието срещу антисемитизма в Ню ЙоркПоискал да

...
Иван Гешев обсъди противодействието срещу антисемитизма в Ню ЙоркПоискал да
Коментари Харесай

Израелският експерт - генерал от служба за контратерор

Иван Гешев разиска противодействието против антисемитизма в Ню Йорк
Поискал да огледа терена на атентата

Генерал от запаса, дълготраен началник от спецзвено за противопоставяне на тероризма към израелската полиция - това е непознатият специалист, дошъл на мястото на атентата против основния прокурор Иван Гешев, научи “Труд news ”.

Специалистът е дошъл в България на 1 май по покана на еврейска неправителствена организация, а не на прокуратурата. Той обаче се познавал персонално с Иван Гешев и когато научил за атентата, поискал да посети мястото, само че без по никакъв да се намесва в самото следствие. Точно това е било спазено - имал е опция да огледа терена, само че не и каквито и да е събрани доказателства.

Пристигналият у нас военачалник е деец от спецзвеното по контратероризъм на израелската полиция. То било основано през 1974 година, откакто настоящите по това време полицейски спецчасти се провалят при опит да спасят заложници и починали 21 възпитаници.

Междувременно през днешния ден в Ню Йорк основният прокурор Иван Гешев бе на среща с представители на най-големите еврейски организации в Съединени американски щати, с които бе обсъждано противодействието против антисемитизма. Те показаха своята безапелационна поддръжка към Гешев във връзка осъществения против него атентат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР