Иван Гешев написа прочувствено писмо до ВСС, в което моли

...
Иван Гешев написа прочувствено писмо до ВСС, в което моли
Коментари Харесай

Гешев моли ВСС да гледа импийчмънта му - за да защити честта си

Иван Гешев написа трогателно писмо до Висш съдебен съвет, в което моли Съвета да гледа въпроса с възможното му предварително освобождение.

Тук значителен миг е, че първо - у " получатела " има болшинство от най-малко 16-18 души, което работи обичайно монолитно в синхрон с ползите на основния прокурор. И второ - че Конституционният съд по този начин и по този начин задължи Висш съдебен съвет да направи точно това: да гледа всъщност предлагането на правосъдния министър.

Писмото изобилства със изводи като " от общата доктрина на правото е известно, че... " и прочие

Гешев даже се е произенсъл по съществото авансово - че...

"... импортираното предложение, с оглед значителните му дефекти, не съдържа даже минимално нужните реквизити, с цел да сложи началото на каквото и да било произвеждане за осъществяване на какъвто и да било тип юридическа отговорност.

А изнесеното съставлява...

"... общи изказвания въз основа на индивидуален прочит на етични правила, актове на основния прокурор, медийни изявления, изказвания и известия на Прокуратура на Република България, които в по-голямата си част са относими към други лица или други пълномощия, само че не и към основния прокурор. "

Той заключава през днешния ден, че импортираният сигнал от Надежда Йорданова демонстрира надълбоко непознаване на Конституцията и законите в Република България.

Целта на Иван Гешев обаче е да " отбрани освен своята чест и достолепие, само че и тази на всеки прокурор, следовател и правосъден чиновник ".

Очевидно основният прокурор е подхванал нова тактичност, защото заявява, че на следващия ден ще дава отговор по всичките 9 тематики, посочени от Надежда Йорданова като учредения за предварително преустановяване на мандата му. И даже на тези от остарялото предложение за свалянето му от предходната година.

При предлагането на проф. Янаки Стоилов м.г. той великодушно си направи отказ, а болшинството от монолитни 9 гласа на прокуратурата плюс 3 на съдиите (заедно - представителите на Българска социалистическа партия, Атака и ДПС) " свърши работата " като прати предлагането на Стоилов в коша.

Цялото писмо на основния прокурор може да бъде прочетено

Пленумът на Висш съдебен съвет, на който кадровиците ще разискват въпроса, е плануван за на следващия ден - от 9:30 ч.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР