Иван Гешев каза, че ще изпрати допълнителна информация за разследването

...
Иван Гешев каза, че ще изпрати допълнителна информация за разследването
Коментари Харесай

Йончева: Ако ЕК не си свърши работата, ще я съдим

Иван Гешев сподели, че ще изпрати спомагателна информация за следствието за кюлчетата и за Барселонагейт. Той сподели, че има наблюдаващи прокурори, които се занимават с делата. Това съобщи в предаването „ ЕвроДикоФ “ на Телевизия Евроком евродепутатът Елена Йончева.

Повод за коментара и е миналото посещаване на мониторинговата група от комисията ЛИБЕ в Европейския парламент.

Появи се платена информация, че следствието в Испания е прекъснато. Веднага се свързах с основния прокурор на Испания, който незабавно ми отговори, че следствието не е прекъснато, а трансферирано към българската прокуратура, добави Йончева.

Имаме българска прокуратура и експерти, които могат да създадат това следствие, безапелационна бе тя.

„ На срещата с Емил Кошлуков затвърдиха мнението си, че България е отвън всякаква ранглиста за независимост на медиите. Кошлуков изрази подозрение в точността на показателя за независимост на медиите на „ Репортери без граници “ за България. Аз подсетих, че има отчет на Съвета на Европа, годишния отчет на Европейската комисия, който споделя, че в България положението е пагубно с медиите “, разгласи Йончева.

„ В началото на тази година отчетите на Европейска комисия за върховенството на закона ще бъдат свързани с европейските средства за дадена страна. Това ще бъде тревога за взимане на ограничения, с цел да не се стопира финансирането. В момента обсъждаме, в случай че Комисията не стартира да си прави работата, ще стартираме правосъдна процедура “, безапелационна бе тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР