Иван Гешев иска да вярваме избирателно на Божков. Когато той

...
Иван Гешев иска да вярваме избирателно на Божков. Когато той
Коментари Харесай

Адвокат Хаджигенов: Голямата цел на Иван Гешев е президента

„ Иван Гешев желае да имаме вяра изборно на Божков. Когато той твърди, че е платил стотици милиони на ГЕРБ и на съответни лица, които показва с буквите им, не следва да му имаме вяра. Когато обаче споделя, че е дал 15 000 лв. на митинга би трябвало да му имаме вяра, което е забавен феномен в главите на прокуратурата и съответно в тази на Гешев “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ юрист Николай Хаджигенов, който е един от уредниците на митингите в столицата.
„ Гешев се пробва да направи индиректна връзка сред алените, Божков, който е неприятният сега, и президента. Смятам, че огромната цел на Иван Гешев е президента, главната цел е той. Никой от нас не пази президента, няма причина за това. Ние сме срещу неналичието на правораздаване и демонстрацията на мощ “, добави Хаджигенов. Според него НСО и президентството са позволили голяма неточност при нахлуването на прокуратурата, което той окачестви като незаконно нахлуване. „ Трябваше да бъде отхвърлен достъпа, това е все едно да влязат в американското или някое друго посолство. Целта е цирк, този президент е неприятен и в този момент ще го вържем и с Божков, и с бабата на Божков “, добави юристът, като посочи, че Румен Радев е станал цел още когато се е колебаел дали да подпише указа за избора на основния прокурор.
„ Ние – аз, Бабикян и Минеков, сме трима елементарни жители и направихме нещо, което всички партии отказваха или нямаха сили да създадат. На митинга изброих пет враждебни едно към друго крила на левицата, четири на десницата, жители. Ние обединихме хора с извънредно спорни политически позиции и цели в името на една обща цел – да свалим корумпираното ръководство, да променим страната към по-добро и да вземем свободата си, доколкото прокуратурата сега се пробва да удуши дефинитивно свободата на българските жители “, посочи юрист Хаджигенов.
Той заключи настояванията на протестиращите в три точки. „ Първата е оставка на държавното управление. Втората – оставка на Иван Гешев и незабавно по-късно смяна на прокуратурата напълно, тъй като тази прокуратура, като се изключи Северна Корея и Русия, е последната, която остана построена по руски, сталински модел, а Иван Гешев е в ролята на новия Вишински. Третата точка е нова конституция или най-малко смяна на сегашната в частта „ Съдебна власт и прокуратура “, безапелационен бе той.
На въпрос къде да е прокуратурата, той съобщи, че последните 10 години са дали явен отговор на този въпрос. „ Мястото й не е в правосъдната власт, тя би трябвало да бъде в изпълнителната власт, а основният прокурор да носи цялостна отговорност, в това число и политическа такава. Нужно е и странично звено прокурори, което да проверява висшите ешелони на властта, по образеца на Лаура Кьовеши в Румъния “, сподели още Хаджигенов.
„ Като изляза отсам, отивам да си диря парите от Божков, тъй като нямаме нищо, даже мегафон ни подариха “, приключи иронично юристът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР