Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и факти, за

...
Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и факти, за
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Събитията в прокуратурата не влияят на работата на МВР

Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и обстоятелства, за които от дълго време се приказва в правната общественост. Тези проблеми съществуват от години, само че ловко се прикриваха и премълчаваха. Това сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „ Неделя 150 " на БНР.

Събитията в прокуратурата не въздействат на работата на Министерство на вътрешните работи, съобщи той. От девет месеца в системата се организира поредна политика, обвързвана с битка против корупцията. Той посочи, че има значителен прогрес в следствието на случая с колата на основния прокурор. „ По-вероятно това е деяние за заплашване ", счита той.

Демерджиев акцентира, че практиката с делата „ на трупчета " може да бъде прекъсната със законодателни промени, които да дисциплинират прокуратурата в приключването на делата.

„ Когато има паралелни пълномощия допълнително от една конструкция, можем да чакаме, че все някоя ще си свърши работата и ще има действителни резултати в битката с корупцията по високите етажи. „ Барселонагейт " е едно такова дело - това произвеждане няма предпочитание да се завърши, което демонстрира в двете посоки въздействие. От една страна политиката прави всичко допустимо да навлезе надълбоко в правосъдната власт, от друга - част от магистратите се пробват посредством производства, които държат на трупчета, да въздействат на избрани политици или политически кръгове.

Чрез тези практики явно и двете управляващи пробват да влязат на терена на друга власт и да открият надзор. Има доста такива производства, не е единствено това, и те касаят нито единствено един човек, нито единствено една политическа партия. Обвинението би трябвало да се абстрахира от това кой стои зад осъщественото действие, само че към момента има значително производства, при които методът е друг ", разяснява той.

По думите на служебния министър на вътрешните работи без да се откри господство на правото и без да се обезпечи действителна битка против корупцията по високите етажи на властта, ние няма да имаме държавност.

„ Изключително неприятно наподобява обстановка, в която политически кръгове и кръгове от прокуратурата си разчистват сметки. България чака работеща прокуратура, че би трябвало да има справедлив и идентичен метод към всички производства. Това се разбра отчасти. Надявам се да няма лов на вещици, а действителни дейности ", сподели вътрешният министър.

Във връзка с войната по пътищата той разясни, че битката с пътния травматизъм не е единствено на Министерство на вътрешните работи, само че и на АПИ, на общините, на прокуратурата, на съда. И са нужни законодателни промени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР