Иван Гешев е юрист, може да бъде полезен на много

...
Иван Гешев е юрист, може да бъде полезен на много
Коментари Харесай

Алексей Петров промени позицията си за Гешев, вече го призовава да работи в частния сектор

Иван Гешев е правист, може да бъде потребен на доста места, по-важното - Гешев по време на работата си като основен прокурор артикулираше свое виждане за смяната в правосъдната система. Сега един от най-хубавите разновидности съгласно мен е да откри метод, платформа, позиция отвън страната, където да продължи да артикулира своето схващане за смяна на правосъдната система, в частност прокуратурата. "

Това разяснява пред " Нова телевизия " някогашният консултант в ДАНС и някогашна барета, а в този момент изявяващ се като специалист по национална сигурност Алексей Петров във връзка с основния прокурор, за който той повтори, че би трябвало самичък да се отдръпна от поста, до момента в който върви следствието на така наречен атентат против него. Допълни, че Гешев можел да отиде на всички места на недържавна работа - в частни компании, неправителствени организации, университети и други

Запитан за какво Гешев би трябвало си търси ново занятие отвън държавните институции, той означи, че по този начин той щял да е по-свободен да каже това, което мисли. " Той беше упрекнат, че е нагазил в политиката (от заместника си Борислав Сарафов - бел. ред.). Причината за тази оценка, че той е в политиката, се дължи на неговия опит да каже мнението си или визията си за смяната в прокуратурата. Сега има тази опция да го направи свободно ", означи още той, явно представяйки Гешев като стремящ се към промяна на държавното обвиняване.

В неотдавнашно изявление за БНР Петров разяснява, че " страната е длъжна да му помогне - да му откри друга подобаваща работа ".

 Едно мислено: Алексей Петров предложи Гешев да се отдръпна, а страната да му откри подобаваща работа Едно мислено: Алексей Петров предложи Гешев да се отдръпна, а страната да му откри подобаваща работа

Той дълго време избягваше обществени изяви, само че през последните дни дава към този момент второ изявление, а в петък се появи на митинга в Пловдив против превишаването на полицейските пълномощия във връзка полицейската акция в пловдивска дискотека, в която към 400 гости са били карани да се събличат голи.

На вметка на водещата, че от думите му схванала, че Гешев не би трябвало да се връща на поста даже и след края на следствието на така наречен атентат против него, той съобщи: " Така мисля. Така демонстрират обстоятелствата и събитията на един разбор. "

Във връзка с ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов през март 2022 година по време на държавното управление с министър председател Кирил Петков разяснява, че преглежда ареста като " аматьорско осъществяване ". На въпрос дали позволява Петков да е наредил ареста, той отговори, че позволява, че е бил измамен.

" Смятам, че Кирил Петков, който не познавам с изключение на формалните ни срещи в Министерския съвет в качеството ми на изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност, считам, че това е индивидът, който в " Продължаваме промяната " е откровен, споделя истината, и тука последните му изказвания за доверието са тъкмо истината ", акцентира Алексей Петров.

По време на срещата сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " в петък по въпроса със съставянето на държавно управление Петков разяснява, че нито ГЕРБ имат доверие на обединението, нито обединението има доверие на ГЕРБ.

В отговор на въпрос за какво водачът на ГЕРБ Бойко Борисов напоследък " все мисли за вас ", като беше припомнено, че на няколко пъти Борисов загатна Петров в позитивна светлина, някогашната барета му благодари, че му дава положителни оценки за работата му в СОБТ, в университета, " чакам да ми даде оценка за работата ми в ДАНС ". Уточни, че до момента в който Борисов беше кмет на София, е имал директно наблюдаване, имал съм съществени проблеми, които съм решавал за София, и по-важното в тази ситуация, той наследи това, което ние сме постигнали в ДАНС. Попита дали е сбъркал, предоставяйки бранш " Сигурност " Цветан Цветанов, който по думите му стои в основата на неговия арест през 2010 година в интервенция " Октопод " по време на първото държавно управление на Борисов, когато Цветанов беше вътрешен министър. Делото завърши с оправдателна присъда за него и останалите задържани тогава.

Той предложи прокуратурата да разкрие самоличността на мистичния израелски специалист, който се е озовал на мястото, където избухна гърмеж до колата на основния прокурор и повтори, че нито познавал въпросният специалист, нито имал връзка с него. Петров обаче уточни, че по това време в България е допустимо да е имало доста специалисти от Израел, защото техните експертизи били нужни у нас. Алексей Петров е един от създателите на застрахователната компания " Лев инс " през 1990-те години и апетитен за неин действителен притежател.
С името на Петров беше обвързвана и законодателен проблем от предишния парламент. Тогава интензивно се противопоставяха на импортираните от служебния кабинет промени в Кодекса за застраховането, свързани с заплащането на вреди при пътни произшествия в чужбина с регистрирани в България коли. Депутати бяха внесли даже ремонти, които повтаряха буквално текстовете, препоръчани от шумно противопоставящата се на промените работодателска организация ССИ. Това даде съображение на последователите на промените да
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР