Иван Гешев е внесъл в парламента искане за сваляне на

...
Иван Гешев е внесъл в парламента искане за сваляне на
Коментари Харесай

Гешев поиска сваляне на имунитета на Бойко Борисов

Иван Гешев е внесъл в Народното събрание искане за събаряне на имунитета на Бойко Борисов, оповестиха от прокуратурата.

Миналата седмица прокуратурата предложи на основния прокурор да внесе това искане поради досъдебното произвеждане по случая " Барселонагейт ". От държавното обвиняване оповестиха, че са събрани доказателства за осъществено закононарушение по член 253 от Наказателен кодекс - пране на пари.

В претекстовете на днешното искане се показва, че е належащо да бъдат осъществени дейности по следствието по отношение на " Барселонагейт ", в това число и привличане на Бойко Борисов в качеството на обвинен. Тъй като той е настоящ депутат, това не може да стане без Народното събрание да глакува свалянето на имунитета му.

" Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-то Народно заседание искане за събаряне на имунитета на депутат и някогашен министър-председател Б.Б. по предложение на Софийската градска прокуратура,.

В предлагането на наблюдаващия прокурор от СГП се показва, че по делото е належащо да бъдат осъществени дейности по следствието, в това число и привличане в качеството на обвинен, които са с темперамент да обиден правната сфера на народния представител.

С решение на ЦИК от 08.04.2023 година Б.Б. е разгласен за депутат и след полагане на клетва на 12.04.2023 година се явява лице с имунитет.

Съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 136, ал.3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание възбуждането на наказателно гонене против депутат е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Б.Б "./бнт.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР