Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне работа

...
Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне работа
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев от ВСС: Стартът на Гешев ще бъде труден, големи са очакванията към него

„ Иван Гешев е единственият основен прокурор, който ще стартира работа с толкоз огромни упования към него на фона на това, което миналите 4-5 месеца се случваше - митинги, поляризирани мнения. Очертава се работата му да бъде извънредно значима и сложна “. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев.

По думите му, Гешев занапред би трябвало да потвърждава качествата си и да оборва хората, които са считали изборът му за длъжността основен прокурор за несъответствуващ.

„ Стартът му няма да бъде по никакъв начин елементарен. Надявам се, че господин Гешев ще стартира да ползва на процедура концепцията с всички нейни съществени моменти, които той показа пред Висш съдебен съвет и пред обществеността “, сподели още Боян Магдалинчев.

Припомняме, че на 14 ноември Висшият правосъден съвет избра наново Иван Гешев за основен прокурор. Това се случи след близо петчасово разискване с 20 гласа „ за “ и 4 „ срещу “. Прегласуването на кандидатурата му се наложи, тъй като президентът Румен Радев отхвърли да подпише указа за назначението на Гешев и върна решението в ръцете на магистратите. На първото съвещание Гешев получи поддръжката на 20 от членовете на Съвета. 

„ Благодаря на пленума на Висшия правосъден съвет и на професионалната общественост, която ме поддържа. Мога да обещая, че ще направя всичко допустимо да оправдая доверието на Висш съдебен съвет и на професионалната общественост. Благодаря им, че не се поддадоха на невиждания политически напън и направиха чисто професионалния избор в границите на закона и Конституцията в името на България “, съобщи тогава новоизбраният основен прокурор Иван Гешев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР