Иван Гешев: Дай Боже всички да си вършат работата добре

...
Иван Гешев: Дай Боже всички да си вършат работата добре
Коментари Харесай

Иван Гешев: Дай Боже всички да си вършат работата добре като нас

Иван Гешев: Дай Боже всички да си правят работата добре като нас Около 300 евро е била „ таксата за влизане ” в постройката на ДАИ – Благоевград. Това разяснява ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев по отношение на показните арести в сдружението във вторник. Той означи още, че Специализираната прокуратура и ГДБОП работят като добре смазана машина и реализират невиждани до момента резултати. Гешев изясни и че вижда напъните, които се поставят от изпълнителната власт, както и поддръжката от държавното управление на Борисов.
 
След показната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в ДАИ-Благоевград през вчерашния ден бяха арестувани 30 души, а на 10 от тях са повдигнати обвинявания. Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев разяснява, че не схваща за какво има отрицателни мнения за работата им от страна на жителите: „ Със законите, които в огромната си част са на другаря Тодор Живков, вършим нещо, което досега не е правено ”.

 
В схемата чиновниците на ДАИ-Благоевград са получавали по 300 евро от чиновници на разнообразни транспортни компании, с цел да не ги глобяват за избрани нарушавания. Гешев разяснява, че сумата е била „ такса за влизане ” в постройката на сдружението. От изнесените данни за акцията стана ясно, че един от хората с повдигнато обвиняване е брачен партньор на прокурор от спецпрокуратурата.
 
„ Ние проверяваме роднински взаимоотношения. Не сме във времената на Сталин, когато роднините носят наказателна отговорност и всякаква друга за дейностите на своите близки. Освен да ме питате дали сме го създали доста обществено и унизително. Просто по този начин се случи. Някои неща се случват по някакъв метод, по който се случват. Който пресича на алено, го глобяват него, а не татко му ”, сподели Гешев.



Той разяснява, че ГДБОП и спецпрокуратурата правят отлична работа и за корупцията в страната въпреки всичко не дават отговор единствено той и шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов. „ Сравнението, което ми хрумва е, че с ГДБОП работим като добре смазана машина. Ние сме дребна страна, всеки знае всеки, мислите ли, че в едно министерство не се знае какво се случва ”, попита риторично шефът на профилираната прокуратура.

 
За случая с показния арест на кметицата на регион „ Младост ” Десислава Иванчева пък Иван Гешев разяснява, че в случай че някой е решил да получава пари в центъра на София, Специализираната прокуратура не може да му попречи, а единствено да го задържи. Освен това той добави, че юристите на Десислава Иванчева, заместник-кметицата на региона Биляна Петрова и някогашният кмет Петко Дюлгеров отхвърлят да подпишат разпореждане за привличане, с което пробват да попречат на процеса.
 
„ Ние не можем да задължим госпожата или господина да се подпише. Поне в България не съществуват начини, може би в междинните епохи са съществували. След като не желае, ние го удостоверяваме. След като желае да получи едни пари в центъра на София, ги получава. Не можем да го задължим, не можем да му попречим, с изключение на да го задържим. Това са неща, които се случват, ние ги записваме и съблюдаваме закона ”, уточни Гешев.

 
След като няколко пъти означи, че ГДБОП и спецпрокуратурата си правят работата повече от добре, Гешев означи и огромните старания, които се поставят от изпълнителната власт: „ Виждам, че такива старания се поставят и от изпълнителната власт. Имаме поддръжката на основния прокурор в тази своя предприемчивост. Явно имаме поддръжката и на господин Борисов, и на Висшия правосъден съвет ”.
 
Гешев беше безапелационен и че в случай че всички си правят работата добре, колкото спецпрокуратурата и ГДБОП, в страната ни ще има доста по-малко проблеми: „ Ние си вършим нашата работа. Дай Боже всички да си я свършат по този начин добре, както ние си я вършим съгласно мен ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР