Иван Гешев бе захапан тънко от най-високо ниво.Мит е, че

...
Иван Гешев бе захапан тънко от най-високо ниво.Мит е, че
Коментари Харесай

Зам.-директорът на Националната следствена служба: Мит е, че над главния прокурор е само Господ

Иван Гешев бе захапан фино от най-високо равнище.

Мит е, че над основния прокурор е единствено Господ. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

Главният прокурор реализира общо административно управление, той няма пълномощия да споделя на прокурорите какво да вършат по избрани преписки. Прокурорите изготвят обвинителните актове съгласно събраните доказателства. Така е било и по този начин ще бъде, съобщи Тодоров.

За избран кръг хора оплюването на основния прокурор и на прокуратурата е единственият метод да се задържат на политическата сцена, уточни той.

За страдание, от зората на демокрацията политиците се пробват да се месят и да кадруват в правосъдната система, добави зам.-директорът на Националната следствена работа.

По думите му настояването на оставката на основния прокурор от политици се дължи или на цялостното недоумение на правилото на разделяне на управляващите, или на отхвърли за неговото съблюдаване. Представете си, че да вземем за пример ръководителят на Върховния касационен съд беше излязъл и изискал оставката на премиера - щеше да има писък до небесата. Има законови механизми, по които могат да осъществени промени във всяка една област, в това число и в правосъдната власт, разяснява Ясен Тодоров.

Много опити в правосъдната власт са правени, като, за жалост, множеството са несполучливи. За да има правосъдна промяна, би трябвало да има доста сериозен публичен спор по какъв начин действа правораздаването у нас, добави той.

Тодоров означи, че в професионалната колегия е чул доста положителни думи за определената за нов ръководител на Върховния касационен съд Галина Захарова.

В отговор на въпрос той сподели, че е сюрпризиран от оставката на антикорупционата комисия Сотир Цацаров. Когато се взема решение за разфомироване на някой държавен орган, би трябвало да се работи доста деликатно, тъй като може да се получи тъкмо противоположният резултат, сподели още Ясен Тодоров, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР