Иван Федотов играеше хокей с фанелка, на която пишеше "СССР". Сега

...
Иван Федотов играеше хокей с фанелка, на която пишеше "СССР". Сега
Коментари Харесай

Да сте поръчвали СССР?. Как хокеистът Иван Федотов беше насила пратен в казармата

Иван Федотов играеше хокей с фанелка, на която пишеше "СССР ". Сега той изпитва на гърба си какво значат тези четири букви.

На 1 юли вратарят на съветския народен тим по хокей излиза от състезателен комплекс в Санкт-Петербург и с това прекрачва прага към един напълно нов живот.

Десетина души го заобикалят, натоварват го в бус без опознавателни знаци и го водят в незнайна посока. Това е предпоследният роман на очевидци за Иван Федотов - звезда на съветския хокей.

Последният роман идва от юриста на хокеиста. От него се схваща, че Федотов е упрекнат в опит за отклоняване от наложителна военна работа и принудително е изпратен да я отбие в съветския Северен флот.
Защо става това
През последния сезон Иван Федотов играе за съветския ЦСКА. Договорът му изтича на 30 юни и хокеистът подписва нов - с американския Philadelphia Flyers.

Спортният коментатор Алексей Андронов твърди, че в ЦСКА са били доста недоволни от това решение - и тъй като вратарят е желал да напусне Русия, и тъй като не е поискал да остане в тима.

"За никого не е загадка, че ЦСКА е характерен клуб от позиция на мениджмънта. Негов патрон и покровител е една от най-влиятелните фигури в страната – Игор Сечин [шефът на Роснефт] ", споделя Андронов. За него е ясно какво е станало: "ако Федотов фактически е обидил такива хора, от тях може да се чака всичко “.
Но за какво да го пращат в казармата
В продължение на повече от три дни съветската хокейна федерация мълчеше по случая и чак на 4 юли спестовно разяснява, че обяснява случая благодарение на държавните институции.

Адвокатът на Федотов твърди, че неговият клиент не е получавал повиквателна.
Това дело е поръчковоСергей Кривенко
Ръководителят на правозащитната група „ Гражданин. Армия. Право “ Сергей Кривенко счита, че делото на Федотов е извънредно извънредно: „ При годишното привикване на към 300 хиляди наборници, делата за отклоняване от казармата са към 600, т.е. по-малко от 1%. В армията няма проблем с това от към 20 години: в казармата влизат тези, които желаят. Очевидно е, че това дело е поръчково “.

След като е претрупан в буса без опознавателни знаци, Федотов се озовава във военното окръжие в Санкт-Петербург, където му става неприятно. Оттам го откарват във военна болница. Не е ясно къде тъкмо се намира сега.

Първоначално юристът му твърдеше, че макар правосъдното обжалване хокеистът към този момент е изпратен в Североморск, където се намира командният център на Севериня флот. По-късно юристът се отхвърли от думите си и посочи, че не му е известно точното място.

Други източници оповестяват, че Федотов е в Северодвинск, в образователния корпус на Северния флот. Изданието „ Спорт-Експрес “ дори разгласява фотоси, на които се вижда хокеистът в моряшка фланелка.

Казармата като наказване
Източник от държавната организация ТАСС твърди, че Федотов ще служи в отделение в Нова Земя. На този северен архипелаг преди няколко години беше изпратен да служи и опозиционерът Руслан Шавединов , който беше част от екипа на Алексей Навални .
Веднъж в месеца ни хвърляха артикули и писма от хеликоптерРуслан Шавединов
„ Бях на 320 км. от гарнизона, т.е от най-близкото място, в което имаше най-малко някакви признаци на цивилизация ", споделя Шавединов. Веднъж в месеца докарваха артикули и писма, хвърляха ги от хеликоптера и отлитаха, а ние си оставахме там. Това са най-адските места. Няма мобилна връзка. За да се измиеш, да сготвиш и да пиеш вода, би трябвало да разтопиш сняг. Заради усложненията с доставките, там се яде месо, замразено в специфични хладилници от 50-те години на предишния век “, прибавя Шавединов.

Самият Шавединов отслужи военната си работа, само че това стана преди войната в Украйна. Днес той счита, че казусът с хокеиста е „ явен сигнал, че страната се затваря “. „ С моя случай желаеха на кажат на младежите, че в случай че се занимават с политика, нищо хубаво не ги чака. А в тази ситуация с Федотов – че ще пострада всеки, който прави "предателство " по тяхната логичност - т.е., в случай че напуща страната в миг, когато "целият свят е против нас ".

По време на Олимпиадата в Пекин Федотов игра за съветския народен тим, който завоюва сребърен орден. Миналата година той беше разгласен за най-хубав вратар на Континенталната окейна лига.
Ако го напъхат в подводница, тя ще се пръсне по шевоветеАлексей Андронов
Алексей Андронов се пита дали Русия е чак толкоз богата на спортисти на такова равнище. "Какъв смисъл има да изпращаш подобен човек в Северния флот? Той е висок 202 см. Какво ще го вършат там? Ако го напъхат в подводница, тя ще се пръсне по шевовете “.
"СССР " на гърдите
Неотдавна Иван Федотов излезе да играе на хокейното поле облечен в униформата на националния тим по хокей на Съветския съюз. На гърдите му пишеше "СССР ".
 Иван Федотов (вдясно) след съветската победа в мач с канадския народен тим, 15 декември 2021 година
Явно в този момент, с изключение на символиката на онази страна, той ще показа и ориста на руските хокеисти, които постоянно мечтаеха да играят зад океана, без да могат да реализират това.

Това, че хокеистът не е имал нищо срещу знаците на Съюз на съветските социалистически републики през днешния ден води до иронични намеци в обществените мрежи. Както написа журналистката в Туитър: "Да сте поръчвали Съюз на съветските социалистически републики? Подпишете, че сте го получили ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР