Иван Димов, основател и Николета Габровска, изпълнителен директор на Single

...
Иван Димов, основател и Николета Габровска, изпълнителен директор на Single
Коментари Харесай

Нова фондация в подкрепа на ЛГБТ общността

Иван Димов, създател и Николета Габровска, изпълнителен шеф на Single step

© Акселератор на ПРОМЯНАТА Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Индустрия 4.0: Новите технологии желаят гражданска война в мисленето за образованието

Новите работещи имат потребност от нови познания и рядко са лоялни на компании
28 сеп 2017
Леонардо ди Каприо подари 20 млн. $ за битка с климатичните промени

За последните 10 години фондацията на артиста е дарила над 80 млн. $ за екологични начинания
25 сеп 2017

Нова българска неправителствена организация Single step ще подкрепя на младежи от ЛГБТ общността (лесбийки, гей, бисексуални, трансджендър), както и на техните родители и обграждане от другари и учители в процеса на одобряване и откриване на половата им ориентировка. Основателите и екипът на организацията имат за цел да привлекат бизнеса, огромни корпорации и други фондации като сътрудници и по този метод да отворят тематиката и към хора, които не са част от общността.

На стартовата линия

Single step е учредена през декември 2016 година от Иван Димов, който преди този момент дълги години работи като капиталов банкер и вложител в Съединени американски щати, Австралия и Аржентина. Той споделя пред " Капитал ", че е основал фондацията като стартъп, а за първичното й разпространение е употребявал добре прочут американски метод за обвързване на идея със спортна самодейност. " Миналата година избягах 12 маратона, всеки по 42 км, за общо 12 седмици. Целта ми беше да събера началните средства, с цел да стартира плана и да разпространявам идеята ", споделя Димов.

Фондацията има три съществени целта за развиване. Първият от тях е обособяването на гореща линия и онлайн чат, където младежите, родителите и приятелите им да получават информация и поддръжка. От другата страна ще бъдат психолози и доброволци, съпричастни към идеята на Single step. Онлайн чатът ще започва на 23 октомври и ще работи всеки ден от 20 ч. до 23 ч. Към момента в екипа на организацията има един професионален психолог, само че задачата е доближат сред 5 и 10 индивида. " Партнираме си с " Нов български университет " и техните студенти от подобаващи специалности, които се включват в екипа ни от доброволци. За тях изгодата е стаж и познания, които са доста тясно профилирани ", прецизира Иван Димов.

Втората цел на Single step е да основат място, където хората да могат да намерят психическа, правна и здравна помощ. От фондацията възнамеряват центърът да се трансформира и в място за образуване на събития, отворено към всички.

Според Димов значим дирек в структурата на Single step са връзката и популяризирането на идеята, тъй като точно по този метод ще могат да привлекат повече сътрудници и бизнеси. По връзката на плана, която ще е главно онлайн, работят безплатно от рекламната група Havas Group, които са създали идентичността на марката и приготвят имиджов клип. " Целта е връзката да е ясна, впечатляваща като влияние, показана посредством същински истории, а не с фрапантен резултат. И без назидателност, тъй като това не работи ", разяснява през " Капитал " Иванка Кючукова, шеф на Havas Group.

С бизнес модел

Целта на Иван Димов е задно с екипа на Single step да основат законна организация, която да работи като корпорация и да има самостоятелни източници на финансиране, с цел да си обезпечи резистентност във времето. Към момента фондацията си партнира с редица компании и организации, измежду които VMware, капиталовият фонд LAUNCHub, " Заедно в час " и Fulbright, а в състава на консултативния и управителния съвет влизат доста интернационалните и български експерти от разнообразни сфери.

" Имаме разнородни източници на финансиране, включващи сполучливи акции за групово финансиране, партньорства с съумели бизнесмени от софтуерната сфера, получихме грант от фондация " Отворено общество " в размер на 25 хиляди $ и други Получихме и рекламен грант от Гугъл в размер на 10 хиляди $ на месец за онлайн разпространение на самодейността ", изяснява Димов и добавя, че финансовото подкрепяне от фирмите е част от техните CSR (корпоративна и обществена отговорност – бел.ред.) начинания. Необходимият бюджет на Single step за идната година е в размер на 250 хиляди лева, които ще покрият всички разноски, в това число и основаването на центъра.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР