Иван Денев - бащата на починалия от Covid-19 преди 10

...
Иван Денев - бащата на починалия от Covid-19 преди 10
Коментари Харесай

Бащата на починалия абитуриент Христо ще съди болницата за 1 милион лева


Иван Денев - бащата на умрелия от Covid-19 преди 10 месеца във Велико Търново зрелостник, има намерение да заведе гражданско дело за над един милион лв. против Областната болница във града. В двора на лечебното заведение довечера на бдение са събраха родственици и другари на умрелия Христо Денев, предава.

Софийската градска прокуратура продължава продължава следствието за гибелта на зрелостника. Назначена е седморна съдебно-медицинска експертиза след ексхумацията на тялото на 19-годишния Христо Денев.

Заключената на специалистите се оспорват от бащата.

"Отговорите са се движили напълно по повърхността, бих могъл даже да кажа - политически, въобще не е вникнато в дълбочината на казуса. Не съм удовлетворен от това умозаключение и следва спомагателен напън ", споделя юрист Иван Денев, татко на Христо.

По думите му натискът ще се изрази в завеждането на гражданско дело против Областната болница "Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново, където синът му умря.

"Това е неоценимо, извънредно, само че при всички положения ще бъде повече от един милион лв.. Има потвърдени неоспорими, незаобиколими неточности, които в този момент по всякакъв начин и под паника се пробват да ги избегнат и да избягат от отговорност ", добави той.

Адвокат Денев съобщи, че води повече от 10 каузи на фамилии, чийто близки са потърпевши от лекарски неточности.

Той към този момент връчи две училищен стипендии на името по умрелия Христо Денев на даровити деца от Велико Търново.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР