Иван Демерджиев: 16 служители са нарушили служебните си задълженияВицепремиерът и

...
Иван Демерджиев: 16 служители са нарушили служебните си задълженияВицепремиерът и
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи оповести резултати от проверката след инцидента, при който загинаха двама полицаи в Бургас

Иван Демерджиев: 16 чиновници са нарушили служебните си отговорности
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посети Бургас, с цел да запознае околните на двамата починали служители на реда и обществеността в града с резултатите от инспекцията след трагичния случай.
“Обещах на фамилиите на починалите служители на реда да правим инспекция и да открием истината за всички условия, свързани със гибелта им “, съобщи Демерджиев и добави: “Възложих инспекцията на Инспектората на Министерство на вътрешните работи. Според констатациите, има данни за 16 полицейски чиновници, които са нарушили отговорностите си, направили са дейности, които могат да се третират като дисциплинарни нарушавания или закононарушения ”.
На 28 октомври отчетът е предаден на Окръжната прокуратура в Бургас по подготвеност, в останалата си част е ориентиран към ръководителите на Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ и ОДМВР – Бургас за предприемане на съответните дейности.
“Най-фрапантни нарушавания са позволени от чиновници на Гранична полиция. В отчета се съдържат имената на началника на РГДП, началника на ГПУ – Бургас, началника и заместник- началника на ГПУ-Малко Търново ”, сподели Демерджиев.
По думите на министъра, водачът, превозвал незаконни мигранти и съучастникът му са били арестувани в деня преди случая с различен аварирал рейс. Били са отведени в гранично отделение, само че по-късно – освободени.
Министърът обърна внимание и на ненавременната връзка, която “Гранична полиция ” е осъществила директно преди случая.
Той изясни, че двамата служители на реда са получили информацията в последния миг, без да знаят, че рейсът се движи с висока скорост и не се подчинява на полицейски разпоредби.
Министър Демерджиев добави, че следва отчет в прокуратурата и на други случаи, свързани с лишаване на движимости и пари от нелегално минали на територията на страната мигранти. Всички, които са направили нарушавания, ще понесат наказванията си – акцентира той. И направи разграничението, че стотици чиновници на Гранична полиция съзнателно и тъкмо извършват отговорностите си. „ Те са отдадени на работата. Нашата задача е да ги подкрепим и да отстраняваме тези, които не са почтени да носят пагона “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР