Иван Чолаков връчи днес Почетен знак на областния управител на

...
Иван Чолаков връчи днес Почетен знак на областния управител на
Коментари Харесай

Областният управител Иван Чолаков отличи огнеборци, проявили висок професионализъм и мъжество при гасенето на летните пожари

Иван Чолаков връчи през днешния ден Почетен знак на регионалния шеф на шефа на РД ПБЗН комисар Стоян Колев и грамоти на пожарникари, показали висок професионализъм, кураж и геройство по време на гасенето на многочислените пожари през лятото на тази година.  
„ Радостен съм, че съм измежду вас в навечерието на вашия професионален празник, който по традиция ще отбележите на 14 септември. И тази година вие ще го посрещнете с горделивост и самочувствие. През лятото се наложи да се справяте с големи пожари, които обгърнаха огромни територии, в това число и обитаеми места, нанесоха тежки провали и заплашваха живота на стотици хора. Вие доказахте, че да бъдеш пожарникар е освен специалност, а и предопределение, което всеки от вас носи в сърцето си. Без отмора, до цялостно безсилие се борехте с огнените стихии. Спасявахте живота и имуществото на хората от застрашените региони. Благодарение на вашия саможертвен труд бяха предотвратени по-сериозни последствия от пожарите. Благодарим ви! “, обърна се към огнеборците Иван Чолаков. 
Комисар Колев получи Почетния знак на регионалния шеф за изключителните му организаторски умения в качеството му на шеф на РД ПБЗН, проявени по време на гасенето на пожарите на територията на Старозагорска област, за смелата му и бърза реакция в рискови обстановки и за високия му професионализъм. Комисар Колев благодари за признанието и съобщи, че изборът кои чиновници на РД ПБЗН да получат оценки е бил доста сложен. „ Подготовката на всички е на извънредно равнище. Те са надградили в пъти над базовите умения, които би трябвало да има един пожарникар. Стотици огнеборци дадоха всичко от себе си за потушаването на пожарите. Голяма част от тях не почиваха с дни и бяха непрекъснато на своя пост “, сподели Стоян Колев.  
Грамоти бяха връчени на: Данко Данков, шеф група ПГ и СД в РСПБЗН Стара Загора, Станимир Тончев, шеф на РСПБЗН Казанлък, Мирослав Радев, контрольор в бранш ПГ и СД – РДПБЗН Стара Загора, Радостин Тодоров, контрольор в бранш ПГ и СД – РДПБЗН Стара Загора, Деньо Денев, контрольор в група ОЦ – РДПБЗН Стара Загора, Евгени Гинев, лидер на СА в РСПБЗН „ Мини Марица Изток “ и Димитър Димитров, шеф на РСПБЗН Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР