Иван Ченчев ускори процеса по приемането на Национална програма за

...
Иван Ченчев ускори процеса по приемането на Национална програма за
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Да спрем да вървим след случаите на насилие над деца  – превенцията е ефективното решение

Иван Ченчев форсира процеса по приемането на Национална стратегия за предварителна защита против насилието и злоупотребата с деца, поставяйки казуса на разискване сред институциите

„ Трябва да спрем да вървим след случаите на принуждение от и над деца – предварителната защита е ефикасното решение. Затова се веселя, че обединихме напъните си в тази посока. “ Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Иван Ченчев на среща с шефа на Държавната организация за протекция на детето Елеонора Лилова.

Иван Ченчев акцентира, че е инициирал съвещание на парламентарната комисия във връзка зачестилите случаи на експанзия от и над деца и проявлението на фрагменти в обществените мрежи, за да се обсъдят и подхващат ефикасни ограничения за попречване на сходни случаи. Конкретният мотив бе случай в 51 СУ „ Елисавета Багряна “ и писмо на шефа и преподавателите до него.

Иван Ченчев и Елеонора Лилова още веднъж потвърдиха убеждението си, че институциите би трябвало да бъдат обединени против насилието над деца, както и че би трябвало да бъде обновена работата на междуинституционалната група „ Превенция на насилието и злоупотребата над деца “ към Националния съвет за протекция на детето, с цел да се създаде нова Национална стратегия за предварителна защита на насилието и злоупотребата с деца.

Новата програмата към този момент е реалност – след публичното разискване следва да бъде призната от Министерски съвет, стана ясно по време на срещата сред ръководителя на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и шефа на Държавната организация за протекция на детето.

Елеонора Лилова връчи на Иван Ченчев юбилейна марка, валидирана за първи път у нас във връзка 30-годишнината от Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР