Иван Ченчев и Георги Свиленски всеноха от името на БСП

...
Иван Ченчев и Георги Свиленски всеноха от името на БСП
Коментари Харесай

Приближените до Нинова депутати регистрираха БСП в ЦИК, чака се ВКС да каже кой е лидерът

Иван Ченчев и Георги Свиленски всеноха от името на Българска социалистическа партия над 4000 подписа в Централната изборна комисия (ЦИК) за регистрация на партията за идните на 27 октомври изключителни парламентарни избори. Това разгласи пред публицисти Ченчев.

" Дадохме вероятност и опция на българските социалисти да гласоподават за Българска социалистическа партия. Нещо, което обещавахме във всички студиа и изявленията, в които участвахме, тъй като за нас това е извънредно значимо. Не можете да си визиите в последните няколко месеца броя на позвъняванията на социалистите, които ни заклеха да вършим нещо, с цел да има записана партия Българска социалистическа партия на изборите ", разяснява той.

На съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия бе взето решение Корнелия Нинова да бъде изключена от партията. Решението се апелира, добави Иван Ченчев.

По думите му той, Нинова, Свиленски и Крум Дончев към момента са членове на партията и са работили съгласно закона.

Пожелаваме триумф на всички социалисти, след днешната дата 9 септември, те още веднъж имат за кого да гласоподават, сподели още Ченчев.

" Съдът си е съд, той по тази причина би трябвало да вземе решение, ние несъмнено сме създали всичко както е по закон. Гражданинът и член на партията Крум Дончев подаде тъжба, защото желаеме всичко да се случва по правилник на партията и по закон. След като няма призован конгрес на Българска социалистическа партия, който да установи оставката на Корнелия Нинова, всякаква друга регистрация може да бъде оспорвана от трети лица, защото единствено конгресът може да установи оставка на ръководителя, посочи Ченчев. По думите му Националният съвет на партията е отказал да свика конгрес на Българска социалистическа партия и по този начин се изправят пред заплаха регистрацията за изборите. " Те застрашаваха регистрацията на Българска социалистическа партия. Има ли призован конгрес - няма, те отхвърлиха ли - отхвърлиха ", разяснява Ченчев, представен от Българска телеграфна агенция.

На въпрос допустима ли е същата обстановка като тази при Движение за права и свободи, при която се направи опит за регистрация на двете крила на придвижването, Георги Свиленски разяснява, че не може да се случи това, тъй като Българска социалистическа партия е една.

" В момента регистрирахме партия Българска социалистическа партия. В настоящото положение на Българска социалистическа партия ясно е записано кой съставлява партията - няма двама представляващи, има един представляващ. Ние записваме Българска социалистическа партия, ние не записваме Ченчев, Свиленски и Нинова. Ние записваме Българската социалистическа партия. Когато съдът се произнесе кой е представляващ, който е представляващ ще може да пристигна и да внесе листите, както е по Изборен кодекс. Просто даваме късмет на социалистите да гласоподават за Българска социалистическа партия ", добави Свиленски.

Той бе безапелационен, че все още, преди решението на Върховен касационен съд, Българска социалистическа партия се съставлява от Корнелия Петрова Нинова и в регистъра на партиите и пред Сметна палата.

Ченчев и Георги Свиленски са упълномощени от Корнелия Нинова да управляват процеса по регистрация на Българска социалистическа партия за изборите.

Същевременно Върховният касационен съд гледа през днешния ден делото за регистриране на промени в Българска социалистическа партия, с които се заличава Корнелия Нинова като ръководител на партията. От съда обявиха, че ще се произнесат във допустимо най-кратък период по делото.

на 10 юли Софийският градски съд вписа в регистъра на политическите партии промени в Българска социалистическа партия. С тях се заличава Корнелия Нинова като ръководител на Българска социалистическа партия и лице, което съставлява партията. Партията към този момент се съставлява от зам.-председателя, избран за изпълняващ функционалностите на ръководител Атанас Зафиров.

С решението си съдът отхвърля настояването да впише за нов ръководител Атанас Зафиров, до момента в който конгресът на партията не организира избор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР