Иван Белишки е обвинен, че заплашил с убийство депутата Стоян

...
Иван Белишки е обвинен, че заплашил с убийство депутата Стоян
Коментари Харесай

Съдът пусна под домашен арест кметския син Иван Белишки

Иван Белишки е упрекнат, че заплашил с ликвидиране депутата Стоян Таслаков

Иван Белишки, наследник на кмета на Панагюрище, излиза от ареста, реши дефинитивно Софийският градски съд. Той ще бъде под домакински арест с гривна за следене, осведоми Българска телеграфна агенция.

Белишки е упрекнат, че заплашил с ликвидиране депутата Стоян Таслаков.

Съдът цитира две прояви през януари. Първия път, на 17 януари, Белишки заплашил Таслаков с думите: “Ей, отпадък, ще те убия! ” Седмица по-късно го наругал и още веднъж заплашил.

Според отбраната, когато медиите влязат в правосъдната зала, правораздаването излиза. Така юристът на кметския наследник обоснова изказванието си, че една от аргументите Белишки да е в ареста досега е публичността на случая. Нямало заплаха той да се укрие.

Самият Белишки съобщи пред съда, че казусът е следващата провокация към него и фамилията му.

Ще спомагам на проверяващите. Условията в ареста са неприятни и няма по какъв начин да продължа следването си по право, сподели Белишки пред съда.

Магистратите се съгласиха, че младежът има непрекъснат адрес в Панагюрище и няма да се укрие. Прави усещане системността в нецензурния речник. Това може да е аргумент да се мисли за риск от ново закононарушение или риск от ескалация на напрежението, записа съдът в претекстовете си.

Решението на магистратите е дефинитивно.

След като бе освободен, Белишки сподели пред медиите, че не се е заканвал на депутата. “Възраждане ” е терористична партия и антибългарска организация, сподели още Белишки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР