Иван Ангелов​: Автогарите вдигнаха таксите, горивото е 3 лева, заплати

...
Иван Ангелов​: Автогарите вдигнаха таксите, горивото е 3 лева, заплати
Коментари Харесай

Спират 9 автобусни курса на автобусни линии в Русе

Иван Ангелов​: Автогарите подвигнаха таксите, горивото е 3 лв., заплати на водачите, не става единствено с повдигане цените на билетите

9 курса на автобусни линии ще спрат в региона, удостовери Иван Ангелов, притежател на компания „ Метеор “ АД и член на Конфедерацията на автобусните превозвачи, представен от.

Тепърва се прави разбор на пътникопотока и разноските по съответните курсове, с цел да се реши за кои часове те ще отпаднат. Дестинациите, за които става дума, са Щръклево - Нисово, Пиргово, Юделник, Русе-Варна, Сваленик, разясни Ангелов, като посочи, че приказва само за неговата компания. Той изясни, че към този момент е спрял линията си до Красен още преди десетина дни, тъй като има 20-30 пасажера общо за 5 курса дневно.

„ Автогарите подвигнаха таксите, горивото е 3 лв., заплати на водачите, не става единствено с повдигане цените на билетите. Ние сме ги повишили с 20%, и все пак не е задоволително, с цел да си покриваме разноските, даже не приказваме за облага “, изясни Ангелов. Той даде съответен образец – при цена на билет до Пиргово 2 лв., при най-много 6 индивида, които пътуват натам, назад рейсът се връща празен. 6 лв. е таксата за автогарата, 13 лева получава водачът, а 25 лв. е горивото - т.е. 12 лв. доходи при 54 лв. разход.

„ Искаме страната да ни подкрепи и да има смяна в метода на финансиране на база км след финансова аргументация. Ние сме в услуга на страната, правим обществена активност. Досега обаче не съм чул министъра на превоза да приказва за автобусен транспорт, приказва за самолети, за влакове, само че за нас – не. “

Ангелов сподели още, че и застрахователите са трансформирали метода на обезпечаване. Ако преди годишно е коствало на превозвача 1000 лв., в този момент заплаща по 16 лв. на място, което прави 22 400 лева годишно единствено за застраховки.

„ Очакваме среща с транспортния министър Николай Събев и финансовия – Асен Василев, с цел да обсъдим помощта от страна на страната за междуселищния превоз “, сподели за в. “Бряг “ Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Тя разясни, че по техни планове са им нужни към 80-85 млн. лв.. Преди месеци Асен Василев им е отказал дотиране от страната, като обяснил, че това може да се разисква при актуализацията на бюджета през юли. „ Юли към този момент не е алтернатива за нас, няма да оцелеем “, сподели още Милтенова.

От Община Русе обявиха, че от страна на управата няма да има прекъсване на автобусни линии, само че тези решения се вземат от превозвачите. Засега няма да има нарастване на цената на билетчето за градския превоз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР