Ива Митева съди парламента заради уволнението си, става ясно от

...
Ива Митева съди парламента заради уволнението си, става ясно от
Коментари Харесай

Ива Митева съди парламента заради уволнението си

Ива Митева съди Народното събрание поради уволнението си, излиза наяве от информация на страницата на Административния съд в София.   

Бившият ръководител на Народното събрание и народен представител от парламентарната група на " ИТН " бе освободен от длъжността шеф на дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз ". След освобождението й звеното бе закрито напълно.

Административният съд е разгледал жалбата на някогашния депутат в края на ноември месец. Тогава е бил даден ход и на делото, откакто не са открити процесуални спънки за това. На първото съвещание Митева не участва персонално, тя е представлявана от юрист.

" Доказателствените претенции на жалбоподателя за основателни, заради което следва да бъдат почетени ", споделят в решението още.

Според бранителят й, освобождението на Митева не  е било качена в интегрираната деловодна система на 10.10 и не съдържала часа на завеждане на документите.

" Информацията от регистрационната информация не съставлява извлечение, а е обработена информация. Не съдържа даже часа на завеждане на документите. Това доказва, че е пипана по някакъв метод " подозира юристът на Митева.

Съдът насрочва идващото съвещание по делото да бъде на 21.02.2024 година от 14:30.

Ива Митева беше главният правист на " ИТН ". През 2021 година тя беше ръководител на 45-ото и 46-ото Народно заседание, когато партията на Слави Трифонов беше надлежно втора и първа политическа мощ. След отпадането на партията от Народното събрание след вота на 2 октомври 2022 година, тя напусна " ИТН " и по-късно сътвори обединението " Заедно " дружно с Любомир Каримански (също напуснал " ИТН ", бел.авт.), с която взе участие на вота на 2 април 2023 година и взе под 1% от гласовете на гласоподавателите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР