Ива Митева отказва да бъде номинирана за председател на парламента.

...
Ива Митева отказва да бъде номинирана за председател на парламента.
Коментари Харесай

Ива Митева отказва да бъде номинирана за председател на НС

Ива Митева отхвърля да бъде номинирана за ръководител на Народното събрание. Това заяви самата тя след изключителното съвещание на групата на " ИТН ".

Няма нищо ужасно, в случай че не се избере нов ръководител и в 14-дневния период, очакван в парламентарния устав, добави тя.

" Не, няма да бъда аз на този стадий. До момента, в който не се успокои ситуацията, считам, че ръководител на Народното събрание би трябвало да е човек, за който ще има единодушие от целия парламент и аз не знам кой сътрудник би се нагърбил с тази работа и никой няма да желае да е в това състояние да бъде унижаван всеки ден, само че няма потребност ситуацията да бъде толкоз натегната и няма потребност всичко да се прави напук ".

Митева счита за неточност вчерашното премахване от поста на Никола Минчев.

" Това, което мога да кажа, е, че господин Минчев беше едно прелестно момче и считам, че господин Минчев се отърва и мога единствено да му изпитвам завист ".

Тя изрази вяра Кирил Симеонов да не напуща парламентарната група.

" Кирил Симеонов е мой другар. Аз имам вяра в него и считам, че той ще остане в нашата парламентарна група ".

Премиерът Кирил Петков продължава да оказва напън върху депутати от Има Такъв Народ, уточни Митева.

" Натискът върху сътрудниците в действителност е безумен. Действат ни върху душeвността. Включително разбрах, че са пускани инспекции против мен, против господин Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща против нас. Явно търсят неща, с които да държат хората. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР