Ива Митева от Има такъв народ (ИТН) обяви, че политиката

...
Ива Митева от Има такъв народ (ИТН) обяви, че политиката
Коментари Харесай

Ива Митева: Трудно ще продължим да управляваме заедно

Ива Митева от " ИТН " (ИТН) разгласи, че политиката на държавното управление по отношение на ветото на България за участието на Северна Македония в Европейски Съюз, както и натискът, който техните съдружни сътрудници от " Продължаваме промяната " (ПП) оказвали върху претендента на Има Такъв Народ за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански, могат до доведат до излизането на партията на Слави Трифонов от ръководещата коалиция. Тя съобщи това по NOVA.

Кирил Петков е предложил пост, надалеч от България на претендента за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански, добави Митева. Тя уточни, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.

" Депутат от " Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни позвънявания от министър-председателя, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, с цел да му бъде офериран пост много надалеч от България”, уточни тя.

" Виждам, че нашият министър на външните работи (Теодора Генчовска) сякаш е изолиран, и виждам засилени дейности на министър-председателя Кирил Петков в тази посока от първото му посещаване в Северна Македония и всички тези дейности не знам дали са съгласувани или не с нея ", акцентира Митева и добави, че в случай че фактически опасността от 8 април към Каримански идва от Политическа партия, " доста мъчно " ще продължат да ръководят дружно.

Вчера министър председателят даде обещание, че никакво решение за излаз от разногласието със Северна Македония няма да се вземе без глобата на Народното събрание и по този начин даже опозицията ще бъде включена в процеса. Тази седмица Трифонов написа във " Facebook ", че " някъде на мрачно е уговорено " свалянето на ветото за започване на договаряния от Скопие с Европейски Съюз.

По думите на Митева било покрай мозъка за какво, от кого и от кое място идват заканите към Каримански. " Смятам, че са хората, които стоят от другата страна и вършат всичко допустимо тази кандидатура да не се случи ", съобщи тя, явно визирайки Политическа партия.

И добави: " Смятам, че натискът е Каримански да се откаже. Но той няма да го направи и ние няма да оттеглим кандидатурата му ".

Бившият ръководител на Народното събрание разяснява и апела на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури за шеф на Българска народна банка. " Когато с такава лекост сте податлив да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито безапелационна, нито вие ѝ имате доверие ", означи тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР