Ива Митева от „Има такъв народ“ е новият председател на

...
Ива Митева от „Има такъв народ“ е новият председател на
Коментари Харесай

От последните минути! Ива Митева е новият председател на парламента

Ива Митева от „ ИТН “ е новият ръководител на Народното събрание. За нея гласоподаваха съпартийците ѝ, „ Изправи се! Мутри вън! “, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Общо 160 „ за “ и единствено 75 въздържали се от ГЕРБ.
За конкурентната кандидатура - на Цвета Караянчева, гласоподаваха единствено от партията на Бойко Борисов.
"Заставам с огромно неспокойствие на тази естрада, поради доверието, което ми оказвате. Осъзнавам отговорността и упованията на всички ни да намерим най-вярната посока, с цел да отговорим на провокациите на днешната усложнена действителност ", съобщи Митева незабавно след избирането си.
"Уважаеми сътрудници народни представители, приветствам всеки един от вас с избора му за народен представител в 45-ото Народно заседание. Убедена съм, че ще работим почтено за престижа на този парламент. Надявам се към опита и знанията на потвърдилите се перламентаристи да прибавим младостта и силата и новаторсикя дух на новоизбраните сътрудници ", добави новият ръководител на Народното събрание.
От парламентарната естрада тя акцентира, че на 4-ти април повече от половината български гласоподаватели са изпълнили публичния си дълг и са дали своя глас, с цел да се конституира Народното събрание. "Към нас и нашата работа са обърнати упованията на гласоподавателите за осъществяване на предизборните стратегии за ясно, предвидимо и устойчиво законодателство, дело не на каприза на часа, а плод на крепко обсъждане и всестранонно разглеждане ", съобщи Митева.
Новите зам.-председатели на Народното събрание са Цвета Караянчева (ГЕРБ-СДС), Виктория Василева ( "Има подобен народ "), Кристиан Вигенин ( "БСП за България "), Мукаддес Налбант (ДПС), ген. Атанас Атанасов ( "Демократична България "), Татяна Дончева ( "Изправи се! Мутри вън! ").
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР