Ива Митева е член на екипа на ПП „Има такъв

...
Ива Митева е член на екипа на ПП „Има такъв
Коментари Харесай

Kоя е Ива Митева - новият председател на Народното събрание ...

Ива Митева е член на екипа на Политическа партия „ ИТН “ и стана народен представител от 23 МИР София, където бе втора след проф. Андрей Чорбанов.

Тя е правист, била е шеф на Дирекцията по правни въпроси в остарелия парламент. Познава в елементи работата на Народното събрание, защото работи от дълго време в администрацията му.

Митева е била кадър на ГЕРБ. Отчислена е с право на отбрана като докторант по докторска стратегия „ Конституционно право на РБългария “ в Институт за страната и правото към Българска академия на науките. Професионалният си стаж е почнала през 1998 година в Министерството на правораздаването.

От 2000 година е назначена в Народното събрание и е минала през всички стъпала в парламентарната администрация от държавен специалист до шеф на Дирекция „ Законодателна активност и право на Европейски Съюз.

Била е член на експертните екипи за подготовка на предложение и разискване на промени в конституцията. От 2007 година интензивно взе участие в изработването на измененията в изборните закони като член на експертните екипи за изработването на Изборен кодекс и приемането на нов Изборен кодекс.

От 2017 до 2019 година е преподавател по практическо нормотворчество в програмата за следдипломна подготовка на Института за обществена администрация и СУ. Хоноруван учител в Нов български университет, департамент „ Право “, курс „ Практическо нормотворчество “.

Митева познава в елементи работата на Народното събрание. Тя е взела участие в писането на всички парламентарни правилници в последните мандати и е наясно с процедурите в работата.

През нея са минали всички съществени закони в страната през последните години. Бе дясна ръка на депутатите в изработването на измененията в изборното законодателство в не един парламент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР