Ива Давидова е родена на 10.12.1988 г. в гр.София, но

...
Ива Давидова е родена на 10.12.1988 г. в гр.София, но
Коментари Харесай

В кухнята с Ива Давидова

Ива Давидова е родена на 10.12.1988 година в гр.София, само че живее в гр. Перник. Още на 4-годишна възраст демонстрира интерес към музиката. Подкрепяна безусловно от фамилията си, тя стартира да свири на пиано и да развива своя музикален гений, като извършва поп песни на разнообразни участия и състезания. Първата й изява на сцена е на осемгодишна възраст в артсалона на Двореца на културата-гр.Перник. Следват години, през които ползите й гравитират сред поп музика и фолклор, до момента в който слънчевата певица не открива своето неповторимо място в националната музика, с помощта на срещата си с композитора Калоян Бакалов. В репертоара си има над 500 фолклорни песни от всички фолклорни области на България, сред които: „ Лено ле, моме галено ”, „ Стояне, любе Стояне ”, „ Мари Марийко ”, „ Айде, Яно ”, „ Целувай ме, благо либе ” и доста други. Специално място заема авторската интерпретация „ Свети Георги ” и „ Песен за Перник ”, отдадена на обичания й град. Хобита й са езда, планински туризъм, голф. Вкарваме я обаче в кухнята, с цел да забележим по какъв начин се оправя и там!  Баница със сирене със заливка Необходими артикули:
500 г фини точени кори за баница
400 г кисело мляко
4 бр. яйца
1 с.л. брашно
500 г сирене
10 с.л. олио
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
За заливка:
100 г масло
2 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко

Начин на подготвяне:

В купа се счупват яйцата, поставя се кисело мляко и се разрушават. Налива се олио, 1/4 ч.л. сол и се разрушава добре. Поръсва се с брашно и бакпулвер и още веднъж се разрушава.
Намазва се с олио кръгла тава. Слагат се два листа точени кори, върху тях се нанасят 5-6 с.л. от яйчената примес. Поръсва се с натрошено сирене.
Редят се два листа кори, яйчена примес и сирене. По този метод се подреждат всички артикули, като последният ред кори се оставя без плънка.
Корите се навиват на кръгове, поливат се с разтопено масло. В купа се разрушават двете яйца за заливката с чаша прясно мляко. Полива се квалифицираната баница. Тавата се поставя в ниската част на фурната, загрята до 180С. Баницата се изпича за към 40 минути.

 Баница с ябълки и орехи Необходими артикули:
1 пакет фини кори за баница
2 огромни ябълки
50 година орехови ядки
4-5 с. л. захар /може и кафява/
2 с. л. галета
1/2 ч. л. канела
масло за намазване

Начин на подготвяне:
Ябълките се настъргват на ренде, поръсват се с едро смлените ядки, захарта, галетата и канелата и се разбъркват добре. Повърхността на най-горната от готовите кори се намазва щедро с разтопено масло. Кората се прегъва и задната й част се маже още веднъж с масло. Действието се повтаря, до момента в който се напластят 3 или 4 листа. Слага се от приготвената плънка, завива се руло и краищата му се притискат, с цел да се запечатат. Готовите рула се трансферират в намаслена тава. По повърхността на рулата се вършат дребни сечения, с цел да могат да " дишат ". Щруделът се пече във фурна при температура 200 градуса до зачервяване, след което се поръсва с пудра захар и се сервира.

 Гювечета Необходими артикули /за 4 броя/:
400 г пилешко филе
150 г стерилизирани печурки
100 г кашкавал
4 глави лук
3 чушки
1 ч. ч. подготвен доматен сос
5-6 с. л. олио
2 щипки чубрица
4 яйца

Начин на подготвяне:
Месото се нарязва на едри части, след което се запържва в авансово загрятото олио и се посолява. Лукът и чушките се нарязват на ситно и се прибавят към запърженото месо. Гъбите се нарязват на филии и се изсипват при останалите артикули.
Магданозът се нарязва и когато зеленчуците омекнат, се прибавя към тях. Овкусява се с доматения сос и чубрицата, разбърква се добре. Сместа се разпределя в глинени гювечета. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал и се чукват яйца, слагат се във фурна и се пекат до подготвеност.

 Запеканка с топено сирене Необходими артикули:
Продукти:
1 кг картофи
50 г масло
200 г кашкавал
200 г краве сирене
1 кутийка топено сирене (на триъгълници)
За заливката:
3 яйца
400 г кисело мляко
1/2 ч. л. черен пипер
сол на усет

Начин на подготвяне:
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на филийки. Половината от тях се подреждат в намазана с част от маслото тава. Поръсват се с настърганите кашкавал и краве сирене. Покриват се с останалите картофи, поливат с останалото разтопено масло и се подреждат триъгълничетата топеното сирене. Яйцата се разрушават с киселото мляко, разбърква се с черния пипер и солта и картофите се заливат. Пече се до златисто.

 Свинска пържола с гъбен сос Необходими артикули:
4 Свински пържоли
200-250 г гъби печурки.
150-200 мл. течен пилешки бульон
масло за пържене-50 г
3-4 супени лъжици брашно.
20-30 мл. бяло вино.
сол.
черен пипер.
чубрица.
магданоз

Начин на подготвяне:
Поръсете пържолите със сол и черен пипер. Изпичат се на скара.
За гъбения сос - В бездънен тиган сложете маслото и прибавете 250 г гъби. Посолете със сол и черен пипер. След като гъбите са подготвени (4-5 мин.), сложете 3-4 супени лъжици брашно, като бъркате непрестанно да не загори. Веднага по-късно се прибавя 20-30 мл. бяло вино и се оставя да изври алкохолът (3-4 мин.). Сложете 150-200 мл. течен пилешки бульон и оставете за още 4-5 минути. След като сосът е подготвен, нареждаме пържолите в подобаващ съд и заливаме с гъбен сос. Гарнираме с картофена салата.

Снимки Личен списък
Подготви Красимир КРАСИМИРОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР