Ицо Хазарта изгуби лидерският сблъсък с Борисов, Рашков и Радостин

...
Ицо Хазарта изгуби лидерският сблъсък с Борисов, Рашков и Радостин
Коментари Харесай

ПП печели в два софийски МИР-а, ДПС – обичайните региони, ГЕРБ – навсякъде другаде

Ицо Хазарта изгуби лидерският конфликт с Борисов, Рашков и Радостин Василев се провалиха тежко в Перник и Габрово
Победа в тъкмо два изборни региона е постигнала „ Продължаваме промяната “ на изборите на 2 октомври. Това са софийските 23 и 24 МИР. В столичния 25 МИР на този избор победител е ГЕРБ, като лидерът Бойко Борисов съумява да изпревари лидера на „ смяната “ Ицо Хазарта.

След вота в неделя картата на страната е синя, като изключение са Кърджали (71.18% за ДПС), Разград, Шумен, Търговище и Силистра, където Движението за права и свободи удържа обичайната победа.

Тежки вреди „ смяната “ понася в Перник и Габрово – двата региона, където за водачи бяха поставени „ пришълците “ в партията им от предходния Министерски съвет Бойко Рашков и Радостин Василев. Още по време на акцията имаше упорити изказвания, че локалните структури на Политическа партия не харесват спуснатите от управлението водачи. Въпреки това обаче задачата е изпълнена и евентуално двамата ще получат депутатски места в подмяна на услугите, направени на Кирил Петков и Асен Василев. Рашков извърши противозаконния арест на Бойко Борисов, а Радостин Василев – персонално разцепи Има Такъв Народ, с цел да набави депутати за „ смяната “.

Движение за права и свободи обичайно печели и вота в чужбина.

ГЕРБ печели безапелационно в множеството региони, като разликата с Политическа партия  се съкратява до 5,2% единствено с помощта на чужбина и двата столични МИР-а. Разликите в страната в интерес на ГЕРБ са солидни: Враца, София-област и Перник (16% преднина), Кюстендил (15%), Ловеч (14%), Габрово и Сливен (13%), Благоевград (12%), Пазарджик (12%), Видин (11%), Пловдив-област (10%), Варна (9%), Бургас (8%).

Българска социалистическа партия нямат регион, в който да са постигнали добър резултат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР