ицата, преминаващи транзитно през територията на Сърбия от Румъния, България,

...
ицата, преминаващи транзитно през територията на Сърбия от Румъния, България,
Коментари Харесай

Сърбия отмени PCR тестовете за транзитно преминаващи от България

ицата, преминаващи директно през територията на Сърбия от Румъния, България, Хърватия и Северна Македония, към този момент няма потребност да показват наложително отрицателен PCR тест, в случай че прекосяването им през Сърбия не надвишава 12 часа, заяви румънското външно министерство, представено от уеб страницата Зиаре.

Сръбските управляващи са разгласили нощес ново решение за изискванията за влизане и директно прекосяване през Сърбия, отнасящи се за идващите от Румъния, България, Хърватия и Северна Македония, прецизира Българска телеграфна агенция.

„ Съгласно новите разпореждания от 20 август преносът на лица, идващи от Румъния, България, Хърватия или Северна Македония, който не надвишава 12 часа, е позволен без наложително показване на отрицателен PCR тест за вируса SARS-CoV-2. Също по този начин са изключени от задължението да показват отрицателен ПСР-тест лицата, влизащи в Сърбия от четирите упоменати страни, в случай че те са минали директно през територията им за не повече от 12 часа “, се показва в известие на министерството.

Изключени от условието са също по този начин задгранични жители, които имат непрекъснат адрес или документ за краткотрайно престояване в Сърбия, екипите на директно преминаващите пътни превозвачи, трансграничните служащи, екипажите и пасажерите на директно преминаващи през сръбските летища самолети, личният състав на речните плавателни съдове, упълномощеният в Сърбия дипломатически личен състав, чиновниците на интернационалните организации и други.

Преди седмица бе обявено, че Сърбия ще изисква негативен тест за ковид от чужденци, които влизат в страната от четири прилежащи страни, в това число България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР