ИТН ще върнат на президента мандата със състав на проектоправителството

...
ИТН ще върнат на президента мандата със състав на проектоправителството
Коментари Харесай

ИТН връщат утре мандата с правителство, остават отворени вратите към ДБ и ИБГНИ |

ИТН ще върнат на президента мандата със състав на проектоправителството на следващия ден и към момента са отворени за договаряния с Демократична България и ИНБГИ.

Това оповестиха в коридорите на Народното събрание номинираният за министър председател Пламен Николов и депутатът Станислав Балабанов. В същото време партията на Слави Трифонов няма желание да подпишат някаква форма на съглашение , на което държат двете партии.

Имаме потребност от нужните договаряния, с цел да осъществяваме мандата и да го върнем както би трябвало - изпълнен, сподели Пламен Николов. Той добави, че преди връщането на мандата са нужни още диалози. " Предстои да забележим дали това е по този начин ”, сподели той на въпрос дали е наясно, че Има Такъв Народ няма да получи поддръжка без подписано съглашение.

Балабанов сподели, че вратата за договаряния не е затворена за никого. " Тези срещи са естествени да протичат по принцип. Ако има предпочитание, сме свободни да да продължим da беседваме с " Демократична България ". Там не сме затворили вратата, както и с " Изправи се БГ ", както и с Българска социалистическа партия, в случай че имат някакви въпроси ", сподели Балабанов. С наслаждение бихме изслушали всички препоръчани, добави той.

" Чакаме да се лишат всички от страстите си и да постъпят практично. Надяваме се в действителност да има кабинет, тъй като е извънредно значимо. От тях зависи. Какво значи чакате ли, желаете ли, ще ги каните ли? Когато някой има хрумвания за диалог, да заповяда ", съобщи Станислав Балабанов. Той обясни, че “ако не се срещне поддръжка от тези политически партии, евентуално вървим към нови избори ".

Тежката дума, моралът и достолепието са доста по-важни от един автограф , сподели Балабанов за нежеланието за сключване на съглашение. Според него “коалиция и автограф ” са станали неприятни думи в последните години. Според него в прочетената през вчерашния ден декларация от Фипил Станев има ясни цели. Същата декларация е изпратена в писмен тип с подписа на ръководителя на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. “Припокрива се с всички, от които желаеме поддръжка. Най-много чакаме от Демократична България и ИБГНИ ”, сподели още той за декларацията.

Балабанов разяснява и различен вероятен вид за сформиране на държавно управление - с възможното връчване на третия мандат на Българска социалистическа партия. " Първо, никой не знае този мандат на коя партия ще бъде връчен, защото това е решение на президента. Надявам се да имаме изясненост още тези дни какво ще се случи с първия мандат. За да се стигне чак до третия, има задоволително конституционно време ", сподели Балабанов. Той добави, че на извършените срещи с Българска социалистическа партия множеството цели се припокриват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР