ИТН ще приеме третия мандат, смята Каримански:Има такъв народ няма

...
ИТН ще приеме третия мандат, смята Каримански:Има такъв народ няма
Коментари Харесай

Каримански: ИТН ще приеме третия мандат

ИТН ще одобри третия мандат, счита Каримански:

" ИТН " няма да върне незабавно третия мандат за държавно управление, в случай че ѝ бъде връчен, съобщи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от партията на Слави Трифонов - Любомир Каримански.

Според него най-отговорната позиция е да се направи опит да бъде формирано държавно управление в настоящия парламент, оповестява.

" Нека Корнелия Нинова ни каже по време на договарянията дали биха поканили министър председател от " Продължаваме промяната " и тогава ще обмислим позицията си ". Това сподели той по отношение на изказванието на Нинова, че в случай че от Българска социалистическа партия получат мандат за сформиране на държавно управление, биха поканили министър председател от Политическа партия.

Същевременно от Има Такъв Народ не държат министър председателят да е от редиците на партията.

" Най-добрият метод в тази ситуация е да има консенсусна фигура ", добави националният представител, само че посочи, че това не значи, че консенсусната фигура не може да бъде и от техните редици.

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи на партия ГЕРБ втория мандат за ново държавно управление. Пред публицисти след завръщането си от Черна гора президентът сподели, че в случай че той бъде върнат, ще реши на кого да връчи третия след съвещания с всички парламентарно показани партии.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР